Juneći saft

Vrijeme pripremePriprema
20min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
1h 40min
Ukupno vrijemeUkupno
2h
KompliciranostTežina
Cijena
Juneći saft by Shutterstock Shutterstock

Juneći saft mnogima je omiljeno jelo, pogotovo ako je posluženo s domaćim njokima, rižom ili pireom. Saft koji pripremite može stajati u hladnjaku nekoliko dana što može biti praktično ako nemate vremena za svakodnevno kuhanje.

Sastojci

Broj porcija
5
1 kgjuneće lopatice bez kosti
4crvena luka
4 režnjačešnjaka
4mrkve
100 mlbijelog vina
lovorov list
2 žlicekoncentrata rajčice
2 žlicekukuruznog škroba
sol, papar

Priprema

1Pripremite sastojkte

Narežite meso na kockice, nasjeckajte glavice luka na sitno i dinstajte ih na malo maslinovog ulja. Kad luk omekša dodajte meso i pirjajte. Kad dobije boju sa svih strana ulijte vino i pustite da ispari.


Za to vrijeme na sitno narežite mrkvu, očišćenu papriku, češnjak, korijen celera i peršina.


2Kuhajte

Kad je meso malo omekšalo stavite usitnjeno povrće na njega, dodajte lovorov list, koncentrat rajčice, začine i zalijte s vodom te kuhajte oko sat i pol.


Razmutite malo kukuruznog škroba u vodi, stavite u saft i promiješajte. Poslužite uz rižu, krumpir ili drugi prilog po želji.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.