U veliku zdjelu dodajte pileća prsa, maslinovo ulje, med, sok limete, čili u prahu, kumin, češnjak u prahu, papriku, kajenski papar, sol i svježe mljeveni crni papar. Promiješajte da se sve dobro sjedini, a zatim stavite u hladnjak na 30 minuta.
U međuvremenu, dok se piletina marinira, u većoj zdjeli sjedinite sve sastojke za salatu.
Za preljev u srednje veliku zdjelu dodajte grčki jogurt, češnjak u prahu, luk u prahu, svježi limunov sok, sušeni kopar, sol, vodu i ljuti umak. Dobro promiješajte da se sjedine svi sastojci, okusite preljev i dodajte još ljutog umaka ako želite da bude jače začinjeno. Prelijte svu salatu dresingom i dobro promiješajte hvataljkom za salatu.
Kad je piletina spremna za pečenje, zagrijte roštilj na 200°C. Stavite pileća prsa na zagrijani roštilj i pecite 7 – 9 minuta sa svake strane, dok piletina ne dosegne unutarnju temperaturu od 70°C. Kad je piletina gotova narežite je na trakice i stavite na vrh salate, a zatim dodajte trakice tortilje. Ukrasite avokadom, korijanderom i mladim lukom.
(po porciji)