Hrskava salata s piletinom, kupusom i ranch dresingom

Vrijeme pripremePriprema
30min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
10min
Ukupno vrijemeUkupno
40min
KompliciranostTežina
Cijena
Hrskava salata s piletinom, kupusom i ranch dresingom
Ova ljetna salata savršen je spoj začinjene piletine s grilla i hrskavog povrća. Prelivena je domaćim začinjenim dresingom od grčkog jogurta.

Sastojci

Broj porcija
4

Piletina

750 gpilećih prsa bez kostiju
2 žlicemaslinovog ulja
1 žlicameda
8 žlicasoka od limete
1 žličicačilija u prahu
1 žličicakumina
½ žličicečešnjaka u prahu
½ žličicepaprike
⅛ žličicekajenskog papra
½ žličicesoli
Svježe mljeveni crni papar

Salata

400 gnaribanog kupusa
30 gmladog luka, nasjeckanog na kockice
20 gnasjeckanog korijandera
100 gnaribane mrkve
1crvena paprika, narezana na kockice
30 gprženih bučinih sjemenka
1 konzervakonzerva kukuruza šećerca (150 – 200 g)

Dresing

210 ggrčkog jogurta
1 žličicačešnjaka u prahu
¼ žličiceluka u prahu
2 žličicesvježeg limunovog soka
¾ žličicesuhog kopra ili svježeg nasjeckanog vlasca
¼ žličicesoli ili po ukusu
3 žlicevode
2 žličiceljutog umaka ili po ukusu

Nadjev

30 gtortilje narezane na trakice
1avokado narezan na kriške
Korijander, po ukusu
Mladi luk, po ukusu

Priprema

Piletina

1 Marinirajte piletinu

U veliku zdjelu dodajte pileća prsa, maslinovo ulje, med, sok limete, čili u prahu, kumin, češnjak u prahu, papriku, kajenski papar, sol i svježe mljeveni crni papar. Promiješajte da se sve dobro sjedini, a zatim stavite u hladnjak na 30 minuta.


Salata

2Sjedinite sastojke

U međuvremenu, dok se piletina marinira, u većoj zdjeli sjedinite sve sastojke za salatu.


Dresing

3Sjedinite i promiješajte

Za preljev u srednje veliku zdjelu dodajte grčki jogurt, češnjak u prahu, luk u prahu, svježi limunov sok, sušeni kopar, sol, vodu i ljuti umak. Dobro promiješajte da se sjedine svi sastojci, okusite preljev i dodajte još ljutog umaka ako želite da bude jače začinjeno. Prelijte svu salatu dresingom i dobro promiješajte hvataljkom za salatu. 


Nadjev

4Pecite

Kad je piletina spremna za pečenje, zagrijte roštilj na 200°C. Stavite pileća prsa na zagrijani roštilj i pecite 7 – 9 minuta sa svake strane, dok piletina ne dosegne unutarnju temperaturu od 70°C. Kad je piletina gotova narežite je na trakice i stavite na vrh salate, a zatim dodajte trakice tortilje. Ukrasite avokadom, korijanderom i mladim lukom.


Napomena

Za vegetarijansku verziju slobodno umjesto piletine upotrijebite limenku slanutka ili crnog graha.

Nutritivni podaci

(po porciji)

Vidi cijelu tablicu
Kalorije
492 kcal
Proteini
37.8 g
Masnoće
20.9 g
Ugljikohidrati
45.2 g
Vidi cijelu tablicu
Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.