Priprema
Staviti suncokretovo ulje u tavu i pustiti da se zagrije.
Staviti pancetu i kratko popržiti.
Dodati kapulu i malo soli da bolje omekša.
Dodati papriku i dinstati dok povrće ne omekša (oko 15 minuta). Kad omekša izvaditi sa strane na tanjur.
U jaja dodati 3 žlice vode, sol i papar i dobro izmutiti.
U tavu dodati maslac i pustiti da se zagrije na laganoj temperaturi.
Staviti jaja. Kad su jaja od dole lagano pečena, a gore još vodenasta pospite sir. Zatim rasporedite povrće i pancetu. Poklopite i ostavite da se lagano peče. Cijelo vrijeme pecite na laganoj temperaturi (moja ploča je raspona temperature do 9, a omlet pečem na 3-4).
Omlet je gotov kad ispod dobije laganu zlatno smeđu boju. Kad je gotov samo ga preklopite.
Za dekoraciju ga možete posuti sitno nasjeckanim peršinom.