Svinjetina u woku sa začinskim biljem, povrćem i rižom

Vrijeme pripremePriprema
20min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
30min
Ukupno vrijemeUkupno
50min
KompliciranostTežina
Cijena
Svinjetina u woku sa začinskim biljem, povrćem i rižom by Shutterstock Shutterstock
Priprema hrane u wok tavi izrazito je brza i jednostavna, povrće ostaje hrskavo, a meso sočno i mekano. Za pripremu ovog azijskog jela bit će vam potrebno manje od sat vremena.

Sastojci

Broj porcija
4
600 gnarezane svinjetine
Sol, po ukusu
Papar, po ukusu
Ulje
2 češnja češnjaka
2tikvice srednje veličine
Majčina dušica
1 žlicaperšina, sjeckanog
1chilli
200 gbasmati riže

Priprema

1 Nasjeckajte povrće

Povrće narežite na komade. 


2 Ispecite svinjetinu

Posolite i popaprite svinjetinu te ju ispecite u dobro zagrijanom woku. 


3 Ispecite povrće

Izvaditi svinjetinu te pecite narezano povrće tako da jednu vrstu ispečete, izvadite i dodate drugu. 


4 Sjedinite sve sastojke

Kada ste ispekli svo povrće, sve vratite nazad u tavu te dodate meso, chilli i začinsko bilje i lagano prokuhate.



5 Poslužite s kuhanom rižom

Skuhajte rižu u slanoj vodi te sve poslužite zajedno.

Mate Janković
Mate Janković
Chef