Piletina punjena karameliziranim lukom i šampinjonima

Vrijeme pripremePriprema
15min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
20min
Ukupno vrijemeUkupno
35min
KompliciranostTežina
Cijena
Piletina punjena karameliziranim lukom i šampinjonima by Shutterstock Shutterstock
Punjena ukusnim karameliziranim lukom, gljivama i švicarskim sirom, ova pileća prsa su puno lakša za napraviti nego što izgledaju.

Sastojci

Broj porcija
3
1srednji luk, tanko narezan
2 žlicemaslaca
75 g narezanih svježih gljiva
2 češnjačešnjaka, usitnjeni
Sol, po ukusu
Papar, po ukusu
1 kgpilećih prsa (oko 3 srednja komada)
1 žličicapaprike
1 žličica soli
1 žličicamediteranskog začina
½ žličicemljevene paprike
3 kriške švicarskog sira ili nekog drugog
2 žlicemaslinovog ulja

Priprema

1Pripremite gljive i luk

U srednjoj tavi na srednje jakoj vatri karamelizirajte narezani luk na 1 žlici maslaca dok ne poprimi zlatno smeđu boju, povremeno miješajući (oko 10 minuta). Umiješajte gljive, češnjak, sol i papar po ukusu, kuhajući dodatnih 5-8 minuta dok gljive ne omekšaju. Staviti na stranu.


2Pripremite piletinu

Izrežite prorez na sa svake strane pilećih prsa, ali ne skroz do kraja. U zdjelici pomiješajte papriku, sol, mediteranski začin i papar. Smjesu začina utrljajte s obje strane piletine. Napunite svaki džep smjesom luka i gljiva, a na vrh dodajte krišku sira. Pileća prsa zatvorite i učvrstite čačkalicama.


3 Pecite

Zagrijte tavu na srednje jakoj vatri i otopite preostali maslac zajedno s uljem. Pecite piletinu 2-3 minute s obje strane dok piletina ne postane zlatno-smeđa. Stavite tavu u pećnicu na 180 stupnjeva i pecite dodatnih 15-20 minuta. Izvadite čačkalice s pilećih prsa i poslužite vruće.

Mate Janković
Mate Janković
Chef