U srednjoj tavi na srednje jakoj vatri karamelizirajte narezani luk na 1 žlici maslaca dok ne poprimi zlatno smeđu boju, povremeno miješajući (oko 10 minuta). Umiješajte gljive, češnjak, sol i papar po ukusu, kuhajući dodatnih 5-8 minuta dok gljive ne omekšaju. Staviti na stranu.
Izrežite prorez na sa svake strane pilećih prsa, ali ne skroz do kraja. U zdjelici pomiješajte papriku, sol, mediteranski začin i papar. Smjesu začina utrljajte s obje strane piletine. Napunite svaki džep smjesom luka i gljiva, a na vrh dodajte krišku sira. Pileća prsa zatvorite i učvrstite čačkalicama.
Zagrijte tavu na srednje jakoj vatri i otopite preostali maslac zajedno s uljem. Pecite piletinu 2-3 minute s obje strane dok piletina ne postane zlatno-smeđa. Stavite tavu u pećnicu na 180 stupnjeva i pecite dodatnih 15-20 minuta. Izvadite čačkalice s pilećih prsa i poslužite vruće.