Pečene paprike

Vrijeme pripremePriprema
20min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
15min
Ukupno vrijemeUkupno
35min
KompliciranostTežina
Cijena
Pečene paprike by Shutterstock Shutterstock

Poseban dodatak koji im daje odličnu aromu je češnjak koji paše uz njihovu slatkastu notu. Naročito su ukusne kada ih tople poslužite s rashlađenim vrhnjem.

Sastojci

Broj porcija
2
2 režnjačešnjaka
50 mlulja
1kiselo vrhnje
sol, papar

Priprema

1Operite i očistite paprike

Paprike operite, prepolovite i očistite od peteljki i sjemenki.


2 Narežite češnjak

Nasjeckajte češnjak sitno.


3 Pecite papriku

Pecite paprike na ulju dok ne dobiju boju. Okrenite ih tijekom pečenja da se ravnomjerno ispeku. Pred kraj pečenja dodajte nasjeckani češnjak. Ako ulje jako prska, stavite poklopac na tavu.


4 Poslužite s vrhnjem

Ovo jelo poslužuje se dok je toplo i poželjno je da se prelije s uljem od pečenja. Na kraju dodajte kiselo vrhnje.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.