Kung pao tjestenina

Vrijeme pripremePriprema
10min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
15min
Ukupno vrijemeUkupno
25min
KompliciranostTežina
Cijena
Kung pao tjestenina by Shutterstock Shutterstock
Ovo će vam jelo vrlo brzo postati jedno od omiljenih! Na stolu je za dvadesetak minuta, a toliko je svestrano da u njemu mogu uživati svi – jednostavno dodajte piletinu, svinjetinu ili tofu za dodatne bjelančevine.

Sastojci

Broj porcija
4

Kung pao umak

120 mlsojinog umaka sa smanjenim udjelom soli
80 mlrižinog octa
60 mlvode
2 žlicesmeđeg šećera
1 žlicačili paste
1 žlicakukuruznog škroba
1 žlicasezamovog ulja

Tjestenina

340 gtjestenine (fettuccine ili linguine)
1 žlicabiljnog ulja
1 glavicafino nasjeckanog luka
1crvena paprika babura
1tikvica, nasjeckana
4 češnjačešnjaka, nasjeckana ili gnječena
1 žličicanaribanog đumbira
8čili papričica, očišćenih

Nadjev

Nasjeckani kikiriki
Nasjeckani mladi luk

Priprema

Kung pao umak

1Pripremite umak

Umiješajte sastojke za kung pao umak pa ostavite sa strane.

Tjestenina

2Skuhajte tjesteninu

Skuhajte tjesteninu prema uputama na pakiranju, taman da bude al dente (tvrđa, a kuhana). Procijedite ju i pomiješajte s malo ulja.


3Pirjajte povrće

Dok se tjestenina kuha, u većoj tavi (ili woku), na srednje jakoj vatri, zagrijte ulje. Ubacite luk te ga pirjajte dok ne omekša, otprilike 3 do 4 minute. Ubacite papriku, tikvice, češnjak, đumbir i papričice te nastavite pirjati još 2 minute dok povrće ne omekša.


4Pomiješajte tjesteninu s povrćem

Tjesteninu ubacite u povrće i zalijte umakom. Izmiješajte sve na slaboj vatri dok tjestenina ne bude u potpunosti nadjevena umakom.

Nadjev

5 Poslužite

Pospite sjeckanim kikirikijem i mladim lukom te poslužite.

Nutritivni podaci

(po porciji)

Vidi cijelu tablicu
Kalorije
465 kcal
Proteini
14 g
Masnoće
9 g
Ugljikohidrati
82 g
Vidi cijelu tablicu
Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.