Tjestenina s mljevenim mesom

Vrijeme pripremePriprema
10min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
20min
Ukupno vrijemeUkupno
30min
KompliciranostTežina
Cijena
Tjestenina s mljevenim mesom by Shutterstock Shutterstock

Mljeveno meso najbolje se slaže uz umak i tjesteninu, a ovo jelo bit će gotovo za tren.

Sastojci

Broj porcija
2
200 gpaccheri tjestenine
250 gsvježeg light miješanog mljevenog mesa
3domaće rajčice mini grappolo
4smeđa domaća šampinjona
1 žlicasuncokretova ulja
2 žlicekiselog vrhnja
80 gribane mozzarelle XXL
začini po želji

Priprema

1 Prodinstajte luk

Luk sitno nasjeckajte i na tavi zagrijte suncokretovo ulje. Luk lagano prodinstajte.


2 Dodajte meso

Dodajte mljeveno meso, začinite po želji te pirjajte dok se ne zapeče.


3 Skuhajte tjesteninu

Za to vrijeme tjesteninu skuhajte u posoljenoj kipućoj vodi prema uputama proizvođača.


4 Dodajte povrće

Rajčice i šampinjone narežite na sitnije kockice i umiješajte u meso. Pirjajte još nekoliko minuta dok povrće ne omekša.


5 Dodajte kiselo vrhnje

Zatim dodajte kiselo vrhnje, promiješajte i kratko prokuhajte da se umak poveže.


6 Umiješajte tjesteninu

Ocijeđenu tjesteninu dodajte izravno u umak, lagano promiješajte da se sve obloži.


7 Dodajte mozzarellu i poslužite

Potom pospite ribanom mozzarellom i pustite poklopljeno minutu-dvije da se sir otopi. Poslužite odmah.