Wok piletina s rižinim rezancima

Vrijeme pripremePriprema
35min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
25min
Ukupno vrijemeUkupno
1h
KompliciranostTežina
Cijena
Wok piletina s rižinim rezancima
Umak ovog recepta je game changer.

Sastojci

Broj porcija
4

Wok

250 grižinih rezanac
2mrkve
1konzerva graha
250 gšampinjona
1crvena paprika
1glavica luka
150 gljubičastog kupusa
1tikvica
2 žliceekstra djevičanskog kokos ulja ili drugog ulja
1 žlicasjemenki sezama
300 gpilećih prsa
Sol po ukusu
Papar po ukusu
Kumin po ukusu

Umak

1 žličicatahini umaka
1 žlicakikiriki maslaca
½ žličiceđumbira
½ žličicedimljene crvene paprike
Sol po ukusu
Papar po ukusu
4 žlicevode

Priprema

Pomiješati začine s piletinom. Idealno bi bilo barem sat vremena prije kuhanja.
Povrće narezati na tanke trakice.
Na dobro ugrijanoj, suhoj tavi za wok staviti curry začin. Miješati da ne zagori. Čim se počne dimiti staviti ulje i odmah ubaciti luk i mrkvu. Dinstati oko 3 minute te dodati papriku i piletinu . Kroz 5 minuta ubaciti gljive i tikvice ,a nakon još 2 minute dodati kupus. Mi volimo kad povrće zadrži svježinu pa sve zajedno držim na vatri oko 15 min. Na kraju dodati procijeđeni grah i sezam.
Rižinu tjesteninu staviti u vruću vodu i povremeno promiješati. Ne kuhati. Izvadi iz vode kroz 15ak minuta.
U maloj zdjelici pomiješati tahini, kikiriki maslac, limun, vodu, đumbir, papriku sol i papar, te miješati dok ne postane konzistentna smjesa. Ako je pregusto dodati još malo vode.
Servirati na tanjur povrće, piletinu i rezance, te preliti umakom.
Marijana
Marijana