U većoj posudi sjedinite sastojke za marinadu.
U posebnoj posudi nasjeckanu piletinu izmiješajte s kukuruznim škrobom. Trećinu marinade dodajte u zdjelu s piletinom. Prekrijte i stavite u hladnjak na 30 minuta (ili do 12 sati). Ostatak marinade sačuvajte za umak.
Tavu ili wok zagrijte na srednje jakoj vatri i dodajte cijele čili papričice. Pržite nekoliko minuta, često okrećući, dok lagano ne potamne. Čiliji poprilično brzo zagore – držite ih na oku. Izvadite ih iz woka kada su potamnili i omekšali.
Dodajte ulje, zagrijte na jakoj vatri, zatim dodajte piletinu. Kako biste izvadili piletinu iz marinade koristite grabilicu s rupicama. Pržite 7 do 8 minuta.
Dodajte papriku, tikvice i mladi luk. Pržite još 2 do 3 minute, zatim dodajte dvije trećine marinade koje ste ranije sačuvali. Dodajte i čilije, kuhajte 2 minute dok se umak malo ne zgusne.
U slučaju da preferirate malo gušće umake, umiješajte žlicu kukuruznog škroba s nekoliko žlica hladne vode i, miješajući, dodajte u jelo. Umak će se vrlo brzo još zgusnuti.
Prije posluživanja dodajte kikiriki i izmiješajte. Poslužite s kuhanom rižom.
(po porciji)