Kung pao piletina

Vrijeme pripremePriprema
15min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
25min
Ukupno vrijemeUkupno
40min + hlađenje +
KompliciranostTežina
Cijena
Kung pao piletina
Kung pao piletina ili poznata još kao Gong bao, kinesko je jelo od piletine i kikirikija. Marinadu je potrebno dobro začiniti te u njoj marinirati piletinu par sati, a najbolje preko noći.

Sastojci

Broj porcija
4

Marinada

2 žlicerižinog octa
¼ žličicebijelog papra
5 žlicasojinog umaka
1 žlicasezamovog ulja
2 žličicešećera
2 češnjačešnjaka, nasjeckana
1 komadđumbira (veličine palca), nariban

Piletina

2 komadapilećih prsa, narezana na veličinu zalogaja
1 žličicakukuruznog škroba
1 žlicabiljnog ulja
8sušenih čilija (cijelih)
2crvene paprike babure, nasjeckane na kockice
1tikvica, nasjeckana
12 komadamladog luka, grubo nasjeckana
60 gkikirikija ili indijskih oraščića

Priprema

Marinada

1 Napravite marinadu

U većoj posudi sjedinite sastojke za marinadu.

Piletina


2 Marinirajte piletinu

U posebnoj posudi nasjeckanu piletinu izmiješajte s kukuruznim škrobom. Trećinu marinade dodajte u zdjelu s piletinom. Prekrijte i stavite u hladnjak na 30 minuta (ili do 12 sati). Ostatak marinade sačuvajte za umak.


3 Popržite čili papričice

Tavu ili wok zagrijte na srednje jakoj vatri i dodajte cijele čili papričice. Pržite nekoliko minuta, često okrećući, dok lagano ne potamne. Čiliji poprilično brzo zagore – držite ih na oku. Izvadite ih iz woka kada su potamnili i omekšali.


4 Popržite piletinu

Dodajte ulje, zagrijte na jakoj vatri, zatim dodajte piletinu. Kako biste izvadili piletinu iz marinade koristite grabilicu s rupicama. Pržite 7 do 8 minuta.


5 Dodajte povrće

Dodajte papriku, tikvice i mladi luk. Pržite još 2 do 3 minute, zatim dodajte dvije trećine marinade koje ste ranije sačuvali. Dodajte i čilije, kuhajte 2 minute dok se umak malo ne zgusne.


6 Regulirajte gustoću umaka

U slučaju da preferirate malo gušće umake, umiješajte žlicu kukuruznog škroba s nekoliko žlica hladne vode i, miješajući, dodajte u jelo. Umak će se vrlo brzo još zgusnuti.


7 Poslužite

Prije posluživanja dodajte kikiriki i izmiješajte. Poslužite s kuhanom rižom.

Nutritivni podaci

(po porciji)

Vidi cijelu tablicu
Kalorije
372 kcal
Proteini
27 g
Masnoće
16 g
Ugljikohidrati
28 g
Vidi cijelu tablicu
Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.