Pohani sladoled

Vrijeme pripremePriprema
25min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
5min
Ukupno vrijemeUkupno
30min + hlađenje +
KompliciranostTežina
Cijena
Pohani sladoled
Pohani sladoled
Pohani sladoled by youtube
Pohani sladoled by Shutterstock Shutterstock
Ukoliko volite toplo-hladne deserte onda je ovaj sladoled za vas - spoj hladnog kremastog sladoleda i hrskave tople cornflakes korice.

Sastojci

Broj porcija
8
600 gsladoleda od vanilije
230 gkukuruznih pahuljica, zdrobljenih
1 žličicacimeta
3bjelanjka
2 lulja za prženje

Priprema

1 Oblikujte kuglice

Većom žlicom za sladoled napravite 8 loptica sladoleda (neka budu veličine teniske loptice). Posložite ih na papir za pečenje i stavite u zamrzivač sat vremena.


2 Panirajte kuglice

U plitkoj posudi pomiješajte kukuruzne pahuljice i cimet. U drugoj posudi istucite bjelanjke dok ne postanu pjenasti. Zamrznute kuglice sladoleda uvaljajte u bjelanjke, zatim u pahuljice, pokrivajući sladoled u potpunosti. Po potrebi ponovite postupak. Ponovo stavite u zamrzivač na 3 sata, dok se potpuno ne zalede.


3 Ispržite

U fritezi ili u velikom loncu zagrijte uje na 190 stupnjeva.


4 Poslužite

Pržite jednu do dvije kuglice po turi, 10 do 15 sekundi, dok ne dobiju zlatnu boju. Izvadite ih na papir da se ocijedi višak ulja. Poslužite odmah.

Nutritivni podaci

(po porciji)

Vidi cijelu tablicu
Kalorije
372 kcal
Proteini
4.4 g
Masnoće
29.3 g
Ugljikohidrati
25 g
Vidi cijelu tablicu
Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.