Pržena riža iz pećnice

Vrijeme pripremePriprema
20min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
40min
Ukupno vrijemeUkupno
1h
KompliciranostTežina
Cijena
Pržena riža iz pećnice by pexels pexels

Ova jednostavna metoda pripreme pržene riže u pećnici će svaki put proizvesti ukusno jelo savrešene teksture.

Sastojci

Broj porcija
5
400 griže dugog zrna
2 žliceulja
1 žlicasezamovog ulja
3 češnjačešnjaka
50 gmaldog luka, nasjeckanog
50 gpaprike babure, nasjeckane
50 gmrkve, nasjeckane
150 gkuhane šunke (ili mesa po izboru)
700 gpilećeg temeljca ili juhe, kipuće
3 žlicesojinog umaka
2 žličiceljutog umaka (ako želite)

Priprema

1Zagrijte pećnicu

Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva.


2Stavite rižu u lim za pečenje

Stavite rižu u veliki lim za pečenje, prelijte uljem i uljem do sezamai dobro promiješajte.


Dodajte češnjak, mladi luk, papriku, mrkvu, grašak i šunku. Posolite i dobro promiješajte.


3Zakuhajte pileću juhu

Pomiješajte pileću juhu, sojin umak i ljuti umak (ako koristite) u loncu na jakoj vatri. Promiješajte i pustite da zavrije.


4Prelijte rižu juhom

Izlijte juhu preko riže i kratko promiješajte. Vrh čvrsto prekrijte dvostrukim slojem aluminijske folije.


5Pecite u pećnici

Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici 32 minute. Izvadite i ostavite stajati 10 minuta. Maknite foliju i samo malo promiješajte rižu vilicom.


Kušajte i prilagodite začine.


6Vratite u pećnicu

Povećajte temperaturu pećnice na 245 stupnjeva i vratite nepokrivenu rižu u pećnicu dok ne porumeni i dobije koricu, oko 10 minuta.


7Poslužite

Poslužite vruće uz prženo ili poširano jaje na vrhu.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.