Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva.
Stavite rižu u veliki lim za pečenje, prelijte uljem i uljem do sezamai dobro promiješajte.
Dodajte češnjak, mladi luk, papriku, mrkvu, grašak i šunku. Posolite i dobro promiješajte.
Pomiješajte pileću juhu, sojin umak i ljuti umak (ako koristite) u loncu na jakoj vatri. Promiješajte i pustite da zavrije.
Izlijte juhu preko riže i kratko promiješajte. Vrh čvrsto prekrijte dvostrukim slojem aluminijske folije.
Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici 32 minute. Izvadite i ostavite stajati 10 minuta. Maknite foliju i samo malo promiješajte rižu vilicom.
Kušajte i prilagodite začine.
Povećajte temperaturu pećnice na 245 stupnjeva i vratite nepokrivenu rižu u pećnicu dok ne porumeni i dobije koricu, oko 10 minuta.
Poslužite vruće uz prženo ili poširano jaje na vrhu.