Pomiješajte svježi sir i jaja, pa dodajte kiselo vrhnje ili jogurt i dobro promiješajte dok ne dobijete glatku smjesu. Posolite po ukusu, ali budite oprezni jer sir već može biti dovoljno slan. Ako želite bogatiji okus, možete dodati malo otopljenog maslaca ili nekoliko žlica vrhnja u smjesu.
Ako koristite gotove kore, rasporedite ih na radnu površinu i ako su previše suhe, možete ih malo poprskati vodom ili pokriti vlažnom krpom dok ne pripremite ostatak sastojaka. Ovo će spriječiti da se kore raspadnu prilikom motanja.
Uzmite jednu koru i premažite je s malo ulja ili otopljenog maslaca. Na sredinu kore stavite nekoliko žlica pripremljenog nadjeva od sira. Zatim, zarolajte koru u obliku rolade, počevši od jednog kraja prema sredini.
Ovisno o veličini lima za pečenje, možete napraviti manji burek u obliku puža ili nekoliko manjih, zavijenih u obliku spirale. Ako želite veći burek, možete koristiti dvije kore, a svaka od njih bit će premazana s malo ulja, nadjevom, te urolana.
Pripremljeni burek stavite u prethodno zagrijanu pećnicu na 180-200 °C. Pecite ga oko 30-40 minuta, odnosno dok ne dobije lijepu zlatno-smeđu boju. Povremeno možete provjeriti da li je burek pečen, a po želji ga možete premazati otopljenim maslacem ili vrhnjem na kraju pečenja kako bi bio još sočniji i hrskaviji.
Nakon što se burek ispeče, izvadite ga iz pećnice i pustite da se malo ohladi. Zatim ga narežite na komade i poslužite. Savršen je za doručak, užinu ili kao glavno jelo, uz neki lagani jogurt ili salatu.