U maloj posudi pomiješajte sojin umak i vodu.
U srednje velikoj posudi pomiješajte pšenični gluten, prašak za pecivo, po želji prehrambeni kvasac i začine.
Postupno dodajte pripremljenu tekućinu kako biste formirali čvrsto tijesto, prvo miješajući žlicom, a zatim mijeseći rukama. Po potrebi dodajte malo više vode. Želite da svi suhi sastojci budu vlažni, ali pazite da tijesto ostane čvrsto.
Premjestite na radnu površinu posutu brašnom i mijesite 2 do 3 minute. Tijesto neće biti potpuno glatko, ali ga dobro izradite!
Vratite tijesto u jednu od posuda koje ste koristili, pokrijte čistom krpom za i ostavite da odmara oko 15 minuta.
U međuvremenu, napunite prostrani lonac za juhu otprilike 2/3 vodom. Dodajte kocke za juhu i đumbir. Počnite zagrijavati.
Nakon što je tijesto odležalo, podijelite ga na dva otprilike jednaka dijela i oblikujte u duguljaste, uske štruce oblika minijaturnih francuskih kruhova. Ovo tijesto nije lako oblikovati, ali dajte sve od sebe - ispast će dobro.
Oštrim, nazubljenim nožem narežite svaki dio tijesta poprečno na kriške debljine oko 1 cm. Možete i kuhinjskim škarama narezati tijesto na nepravilne male komade.
Kada voda lagano proključa, nježno ubacite svaku krišku tijesta. Unutar nekoliko minuta, tijesto će se napuhati i izgledati kao da će pobjeći iz lonca. Gurajte komade natrag u vodu drvenom žlicom i uskoro će se smanjiti.
Krčkajte na laganoj vatri 30 minuta.
Izvadite komade sejtana i stavite ih na tanjur ili dasku za rezanje. Pustite ih da se ohlade dok nisu dovoljno hladni za rukovanje, a zatim narežite na manje kriške ili komade, ako želite.
Sejtan koji nećete koristiti odmah, prebacite u odgovarajuću posudu, a zatim ulijte dovoljno juhe da ga pokrije. Iskoristite u roku od nekoliko dana ili zamrznite. Sejtan se jako dobro zamrzava, prije upotrebe ga odmrznite na pultu ili u hladnjaku.
Preostalu količinu ukusne juhe, sačuvajte za variva i umake.