Podijelite jaja na žumanjke i bjelanjke, a krem sir omekšajte tako da ga par minuta miješate.
Žumanjke postepeno dodavajte u omekšali sir uz stalno miješanje.
U smjesu zatim dodajte šećer, sol, limunov sok, ribanu koricu limuna, aromu vanilije i maslac koji ste na laganoj vatri otopili u vrhnju za šlag (mora biti mlako). Sve dobro promiješajte.
U smjesu prosijte brašno i fini jestivi škrob. Ponovo sve sve dobro promiješajte kako bi dobili kompaktnu smjesu.
Mikserom na niskoj brzini miksajte bjelanjke. Nakon 1 minute dodajte limunov sok, a zatim postepeno sipajte šećer i povećajte brzinu na maksimum. Miksajte 2 minute.
Dodajte pola smjese od bjelanjaka u smjesu od sira uz stalno miješanje, zatim dodajte preostalu polovicu bjelanjaka i dobro promiješajte.
Pećnicu stavite grijati na 180°C.
Okrugli kalup od 20 centimetara premažite maslacem, ali ga nemojte posipati brašnom. Kalup zatim obložite aluminijskom folijom i stavite ga u sredinu većeg kalupa. Veći kalup napunite vrućom vodom otprilike do polovice manjeg kalupa.
Japanski cheesecake se prvo peče 20 minuta na 180°C.
Nakon 20 miniuta samo smanjite temperaturu na 150°C i nastavite peći još 30 minuta.
Tortu od sira izvadite iz pećnice, uklonite veći kalup s vodom i tortu vratite natrag u pećnicu pa je tek onda ugasite.
Ostaviti cheesecake narednih pola sata da se hladi u poluotvorenoj pećnici.
Cheesecake možete poslužiti na sobnoj temperaturi ili ga 1-2 sata ohladiti u hladnjaku.