U manji lonac uspijte rižin ocat, šećer i sol te stavite na vatru da zakuha. Čim mješavina zakuha sklonite s vatre, promiješajte i ostavite da se hladi dok kuhate rižu. Ulijte 400 ml vode u veći lonac te dodajte rižu. Promiješajte i kuhajte na jakoj vatri dok ne zakuha. Smanjite vatru, poklopite i kuhajte 10 minuta na laganoj vatri. Kad je riža kuhana, otklopite lonac, ulijte mješavinu s rižinim octom i dobro promiješajte. Ostavite da se ohladi.
Za wasabi majonezu pomiješajte majonezu i wasabi pastu te je spremite u hladnjak do posluživanja.
Nasjeckajte povrće na trakice, julienne načinom. Losos po potrebi prerežite na pola kako bi bio širine 3 cm.
Položite podlogu za rolanje sushija na ravnu površinu. Zamotajte je plastičnom folijom te na nju stavite jednu nori algu. Namočite ruke i rasporedite oko 2-3 žlice riže po površini, no ostavite ⅓ alge bez riže (onu paralelnu dužem rubu). Rižu lagano utisnite rukama. Na sredinu, paralelo dužem rubu, razmažite 1 žličicu majoneze i poslažite losos, krastavac i papriku. Nježno zamotajte sushi, tako da završite na strani koja nema riže. Po potrebi premažite algu vodom. Izrežite na komade i servirajte. Po želji svaku sushi rolicu dekorirajte wasabi majonezom.
Ponovite s drugom algom koju napunite sa surimi štapićima, avokadom i mrkvom.
Položite podlogu za rolanje sushija na ravnu površinu. Zamotajte je plastičnom folijom te na nju stavite jednu nori algu. Namočite ruke te rasporedite oko 2-3 žlice riže po površini alge, no ostavite ⅓ alge bez riže (onu paralelnu dužem rubu). Rižu lagano utisnite rukama, posipajte sezamom i okrenite - sad vam riža treba biti na podlozi za rolanje, a alga gore. Na sredinu, paralelo uz duži rub poslažite krastavac, avokado, papriku i mrkvu. Nježno zamotajte sushi, po potrebi premažite algu vodom. Izrežite na komade i servirajte uz teriyaki.
Losos narežite na pravokutnike. Navlažite prste i dlanove s malo vode kako vam se riža ne bi lijepila prilikom oblikovanja. Na dlan stavite žlicu riže te oblikujte u ovalni oblik pomoću drugog dlana (5×2,5 cm). Po sredini razmažite malo wasabi majoneze i nadjenite kriškom lososa. Ponovite s ostatkom riže i ribe. Poslužite s teriyaki umakom ili wasabi majonezom.