U posudi srednje veličine umiješajte vodu i šećer kako bi se šećer otopio pa umiješajte i ocat i sojin umak.
U velikom loncu zakuhajte vodu i oprezno stavite jaja. Kuhajte ih točno 6 minuta i 50 sekundi lagano miješajući prvih 1 i pol minuta kako bi se toplina jednako rasporedila. U međuvremenu napunite veliku posudu hladnom vodom i dodajte led. Kada su jaja kuhana, prebacite ih u vodu s ledom.
Kada su se jaja ohladila, ogulite ih u vodi kako biste il lakše ogulili i zadržali savršen izgled. Prebacite ih u marinadu od sojinog umaka i stavite ih u hladnjak na najmanje 2, a najviše 6 sati. Pazite da su vam jaja u potpunosti uronjena u marinadu, a ako je potrebno stavite poklopac kako biste to i osigurali.
Izvadite jaja (marinadu možete i sačuvati za još jednu turu) te ih poslužite prerezana na pola po dužini, začinjena sa soli i paprom. Tako pripremljena jaja možete čuvati do mjesec dana u hladnjaku u hermetički zatvorenoj posudi.