Kuhana jaja marinirana u sojinom umaku

Vrijeme pripremePriprema
10min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
5min
Ukupno vrijemeUkupno
15min + hlađenje +
KompliciranostTežina
Cijena
Kuhana jaja marinirana u sojinom umaku by Shutterstock Shutterstock
Ovako pripremljena kuhana jaja se mogu iskoristiti na tisuću različitih načina. Savršena su sama za sebe, izvrsna s tjesteninom ili u salati ili čak u sendviču. Marinada može biti samo sojin umak, ali možete dodati i začine poput đumbira, mirina, češnjaka, čilija ili ljutike.

Sastojci

Broj porcija
6
6 žlicatople vode
1 žlicašećera
2 žlicesherry octa (može i vinski ocat)
180 mlsojinog umaka sa smanjenim udjelom soli
6jaja
Krupna sol (za posipati)
Papar za (posluživanje)

Priprema

1 Sjedinite sastojke

U posudi srednje veličine umiješajte vodu i šećer kako bi se šećer otopio pa umiješajte i ocat i sojin umak.


2 Kuhajte

U velikom loncu zakuhajte vodu i oprezno stavite jaja. Kuhajte ih točno 6 minuta i 50 sekundi lagano miješajući prvih 1 i pol minuta kako bi se toplina jednako rasporedila. U međuvremenu napunite veliku posudu hladnom vodom i dodajte led. Kada su jaja kuhana, prebacite ih u vodu s ledom.


3 Ohladite

Kada su se jaja ohladila, ogulite ih u vodi kako biste il lakše ogulili i zadržali savršen izgled. Prebacite ih u marinadu od sojinog umaka i stavite ih u hladnjak na najmanje 2, a najviše 6 sati. Pazite da su vam jaja u potpunosti uronjena u marinadu, a ako je potrebno stavite poklopac kako biste to i osigurali.


4 Poslužite

Izvadite jaja (marinadu možete i sačuvati za još jednu turu) te ih poslužite prerezana na pola po dužini, začinjena sa soli i paprom. Tako pripremljena jaja možete čuvati do mjesec dana u hladnjaku u hermetički zatvorenoj posudi.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.