Hamachi Crudo

Vrijeme pripremePriprema
20min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
2min
Ukupno vrijemeUkupno
22min
KompliciranostTežina
Cijena
Hamachi Crudo

Hamachi crudo je predjelo od morskih plodova koje se sastoji od tanko narezanih fileta gofa, prelivenih osvježavajućim vinaigrette umakom i raznim dodacima. Kao što naziv implicira, jelo je moderna fuzija japanske i talijanske kuhinje, a inspirirano je japanskim sashimijem i talijanskim carpacciom.

Sastojci

Broj porcija
2
120 gfilet gofa
1krastavac
10 mlsezamovog ulja
10 gikre od pastrve
1 žličicarižinog octa
1 žličicazelenog Tabasca
30 mlkonjaka

Priprema

1Pripremite vinaigrette

Oguljeni krastavac stavite u blender i usitnite u pire.


Nakon toga procijedite pire od krastavca kroz fino cijedilo kako biste dobili čistu vodicu bez pulpe.


Pomiješajte vodu od krastavca sa sezamovim uljem, zelenim tabascom (po želji) i rižinim octom te dobro izmiksajte u blenderu kako bi se sve zajedno povezalo u homogenu smjesu.


2Pripremite filet gofa

Oštrim nožem za filetiranje, narežite gofa na tanke plahtice, otprilike 15 grama težine i poslažite na tanjur.


3Filetirajte i flambirajte naranču

Ogulite naranču i pažljivo odrežite segmente između membrana. Ostavite samo sočni dio, bez bijelih dijelova.


Zatim, u malenoj tavi ili lončiću zagrijte otprilike 30-50 ml konjaka. Zagrijavajte konjak na srednjoj temperaturi dok se ne pojave pare, ali pazite da se ne zapali dok je još uvijek na plamenu.


Kada konjak počne isparavati, stavite filete naranče u tavu i pažljivo uklonite tavu s vatre. Držeći se na sigurnoj udaljenosti, zapalite konjak upaljačem ili šibicom. Plamen bi trebao obuhvatiti filete naranče, ali to neće trajati dugo, plamen će prestati čim sav alkohol izgori.


3Ukrasite jelo

Flambirane filete naranče poslažite na ribu i dodajte ikru od pastrve.


Kada je sve poslagano, vinaigrette zalijte oko ribe te sve dodatno dekorirajte kapljicama sezamovog ulja.