Ramstek s povrćem

Vrijeme pripremePriprema
15min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
30min
Ukupno vrijemeUkupno
45min
KompliciranostTežina
Cijena
Ramstek s povrćem by Shutterstock Shutterstock

Retro kuhinja: Specijaliteti s mesom za Dan žena 1979. godine.

Sastojci

Broj porcija
4
4 komramsteka po 200 g
500 gšampinjona
500 gporiluka
50 gmaslaca
1 žličicakapara
4 žliceulja
limunov sok
sol, papar

Priprema

1Pripremite povrće

Šampinjone obrišite čistom krpom. Poriluk očistite i narežite na veće komade.


U posudu dodajte ulje te na njemu propirjajte šampinjone i poriluk 5 minuta. Kada su gotovi dodajte žličicu maslaca.


2Pripremite premaz od maslaca

Pjenasto umutite maslac zajedno s limunovim sokom i kaparima.


3Pripremite ramstek

Ramstek popržite sa svake strane na zagrijanom ulju. Kada je meso gotovo, posolite ga i popaprite te premažite začinjenim maslacem.


4Posluživanje

Začinjeni ramstek poslužite uz pirjano povrće.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.