Hrskavo carsko meso

Vrijeme pripremePriprema
10min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
3h 20min
Ukupno vrijemeUkupno
3h 30min
KompliciranostTežina
Cijena
Hrskavo carsko meso by Shutterstock Shutterstock

Carsko meso iz pećnice - izvana hrskavo, iznutra mekano i sočno.

Sastojci

Broj porcija
4
1,3 kgcarskog mesa
100 mlulja
1 žličicamljevene crvene paprike
1 žlicasenfa
sol po ukusu

Priprema

1Meso posušite i zarežite kožu

Meso posušite kuhinjskim papirom. Kožu zarežite oštrim nožem na kockice dimenzija oko 2x2 centimetra (zarežite plitko tako da zarežete samo kožu i masnoću ispod nje, ali ne i meso).


2Začinite meso

Meso posolite sa svih strana pa pospite mljevenom paprikom. U posudici pomiješajte senf i manju količinu ulja pa s tom smjesom premažite meso.


3Stavite ga peći

Meso prebacite u lim za pečenje, dodajte ostatak ulja i stavite peći u pećnicu zagrijanu na 150°C. Meso na toj temperaturi pecite 3 sata.


Nakon 3 sata pečenja pojačajte temperaturu na 220 stupnjeva.


6Vratite meso i krumpir u pećnicu

Dodatno pecite u zagrijanoj pećnici na 220 stupnjeva još 20 minuta kako bi korica postala hrskava. Prije rezanja ostavite odmarati 10 minuta.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.