Zagrijte tavu i ulijte 70 ml maslinovog ulja. Pileća prsa narežite na komade, posolite te ih uvaljajte u škrobno brašno. Pržite ih na jako zagrijanom ulju. Preporuka je da se to radi u nekoliko puta da se spriječi pad temperature i da piletina bude ravnomjerno pečena sa svih strana. Izvadite je i ostavite na toplom dok pripremate ostalo.
Nakon što je piletina pečena, na ulje na kojem ste je pekli dodajte sitno sjeckani luk, lovorov list i majčinu dušicu. Kada je luk omekšao dodajte sitno sjeckani češnjak, sitno sjeckanu pancetu, poriluk i gljive te dinstajte dok gljive ne počnu puštati tekućinu.
Dodajte piletinu, podlijte crnim vinom i temeljcem te nakon što zakuha nastavite kuhati još cca 10 minuta. Na kraju umiješajte mileram.
Palentu skuhajte u slanoj vodi pazeći da nije previše gusta. Pri samom kraju joj dodajte maslac i 30 ml maslinovog ulja.
Poslužite uz ragout od piletine. Po želji pospite parmezanom.