Zlatna piletina

Vrijeme pripremePriprema
5min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
15min
Ukupno vrijemeUkupno
20min
KompliciranostTežina
Cijena
Zlatna piletina by Shutterstock Shutterstock

Recept za ovu zlatnu piletinu preuzeli smo sa stranice "Jamie Oliver - 15-Minute Meals Recipes".

Sastojci

Broj porcija
4

Krumpir

800 gkrumpira
3luka
maslinovo ulje
1pileća kocka za juhu
0,5svežnja svježe kadulje
100 mlkiselog vrhnja
30 gparmezana

Piletina

4šnicle od pilećih prsa bez kože
svježi ružmarin
2trakice dimljene slanine

Povrće

200 gbaby špinata
200 gsmrznutog graška

Priprema

Pripremite sastojke

1Narežite krumpir

Ogulite krumpir i narežite na tanke ploške. Prebacite u srednju posudu, prelijte kipućim temeljcem, poklopite i kuhajte.


2Pripremite luk

Ogulite luk i nasjeckajte na sitno. Prebacite u posudu za pečenje zajedno s dvije žlice ulja.


3Prepržite kadulju

Kadulju natrgajte i prepržite na tavi. Ukoliko se krene lijepiti dodajte kap vode.

Pečenje piletine

4Začinite piletinu

Piletinu poslažite u posudu za pečenje koju ste obložili papirom za pečenje. Začinite solju, paprom i ružmarinom. Preko piletine prebacite papir za pečenje i istucite da šnicle budu tanje, oko 1,5cm.


5Pecite 3 do 4 minute

Piletinu stavite u tavu s kaduljom i jednom žlicom ulja. Pecite tri do četiri minute dok ne porumeni.

Dovršite krumpir i ostalo povrće

6Ocijedite krumpir i dodajte luk

Krumpir ocijedite i pomiješajte s lukom. Prelijte s vrhnjem i posujte ribanim parmezanom te zapecite.


7Prepržite poriluk

Prepolovite poriluk po dužini, operite i sitno nasjeckajte. Stavite u tavu s jednom žlicom ulja i popržite.


8Piletini dodajte slaninu

Slaninu narežite na sitno i dodajte u tavu s piletinom.


9Poriluku dodajte špinat i grašak

U poriluk umiješajte špinat i grašak. Nakon što špinat uvene i grašak omekša poslužite s piletinom i zapečenim krumpirom.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.