Krem juha od pastrnjaka

Vrijeme pripremePriprema
5min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
30min
Ukupno vrijemeUkupno
35min
KompliciranostTežina
Cijena
Krem juha od pastrnjaka by Shutterstock Shutterstock
Krem juha od pastrnjaka by Shutterstock Shutterstock

Zimska juha uz koju dobro idu domaći krutoni.

Sastojci

Broj porcija
4
2 žlicemaslinovog ulja
2 režnjačešnjaka
500 gpastrnjaka
1 lvode
sol, papar

Priprema

1 Narežite povrće

Poriluk narežite na ploške, a češnjak nasjeckajte jako sitno. Pastrnjak ogulite i narežite na tanke ploške jer je tvrd i ovako će mu trebati manje vremena da omekša.


2 Dinstajte

Na zagrijanom maslinovom ulju dinstajte poriluk, dodajte češnjak i pastrnjak.


3 Podlijte

Miješajte minutu do dvije i podlijte vodom. Posolite i popaprite.


4 Skuhajte

Kuhajte na srednje jakoj vatri u poklopljenom loncu oko 25 minuta, probajte je li povrće omekšalo.


5 Ispasirajte i poslužite

Juhu štapnim mikserom ispasirajte da bude glatka. Ako vam se čini da je pregusta, dodajte još vode i zagrijte. Jedite dok je topla.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.