Gulaš juha

Vrijeme pripremePriprema
30min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
2h 30min
Ukupno vrijemeUkupno
3h
KompliciranostTežina
Cijena
Gulaš juha by Shutterstock Shutterstock
Gulaš juha by Shutterstock Shutterstock

Juha s karakterom, tradicionalno je jelo mađarske kuhinje.

Sastojci

Broj porcija
4
600 gjunetine
300 gkrumpira
200 gmrkve
0,25celera
2 žlicekoncentrata rajčice
200 mlpasirane rajčice
1 žličicaljute mljevene paprike
200 mlcrvenog vina
800 mltemeljca

Priprema

1Pripremite povrće

Krumpir ogulite i narežite na kocke. Mrkvu i celer ogulite, nasjeckajte na manje kockice. Luk nasjeckajte na sitno.


2Popržite luk i dodajte junetinu

U dubljem loncu na zagrijanom ulju propržite luk, dodajte junetinu koju ste prethodno narezali na kocke.


Posolite, popaprite i kratko popržite. Posipajte ljutom paprikom, dodajte vino, pasiranu rajčicu, pire od rajčice i zalijte temeljcem.


3Kuhajte pa dodajte povrće

Kuhajte dok meso ne omekša, otprilike 2 sata, pa dodajte krumpir narezan na kockice, mrkvu i celer te kuhajte dok povrće ne bude kuhano.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.