Domaći krutoni

Vrijeme pripremePriprema
10min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
10min
Ukupno vrijemeUkupno
20min
KompliciranostTežina
Cijena
Domaći krutoni  by Shutterstock Shutterstock

Krutoni nam prvi padnu na pamet kad imamo viška kruha koji se počeo sušiti. Priprema je gotova u 5 minuta, a kao rezultat imat ćete hrskavce koji su savršen dodatak juhama i salatama.

Sastojci

Broj porcija
8
400 gstarog kruha
50 gotopljenog maslaca
½ žličicesoli
¼ žličicečešnjaka u prahu
¼ žličicemljevene crvene paprike
1 žlicanaribanog parmezana
Napomena: Po želji dodajte suhi origano, bosiljak, timijan, dimljenu mljevenu papriku, šareni papar, čili ili začin po želji.

Priprema

1 Začinite kruh

Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Kruh nasjeckajte na kockice i prebacite u zdjelu. Začinite ga, posipajte parmezanom i prelijte otopljenim maslacem.


Dobro promiješajte kako bi se sve kockice kruha nadjenule. 


2 Rasporedite na lim

Lim za pečenje obložite papirom za pečenje na koji rasporedite kruh u ravnomjernom sloju. Razdvojite kockice kruha kako se ne bi dodirivale. 


3 Ispecite krutone

Stavite lim u pećnicu i pecite 5 minuta. Izvadite iz pećnice, promiješajte i pecite još 5 minuta.


Izvadite lim, ostavite krutone da se ohlade i poslužite.

Napomena

Ovako pripremljene krutone čuvajte u staklenci ili dobro zatvorenoj posudi do 3 dana.
Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.