U zdjelu srednje veličine ulijte vodu i pričekajte da zavrije. Umiješajte kukuruznu krupicu, usitnjeni češnjak, timijan, ružmarin, naribani parmezan i začinite sa soli.
Miješajte dok palenta ne postane mekana i gusta, otprilike 5 minuta. Maknite s vatre, poklopite i ostavite 5 minuta.
Lim dimenzija 20x20 cm obložite papirom za pečenje i na njega izlijte skuhanu palentu. Ravnomjerno ju rasporedite u jednom sloju. Stavite u zamrzivač na 20 minuta.
Zagrijte pećnicu na 220 stupnjeva. Oprezno izvadite palentu na dasku za rezanje i narežite na tanke prutiće nalik pomfritu.
Narezanu palentu posložite na papir za pečenje i prelijte s maslinovim uljem te začinite sa soli po ukusu.
Pecite 15 minuta, izvadite iz pećnice, oprezno preokrenite prutiće pa pecite još 15 do 20 minuta ili dok ne postanu hrskavi.
Pomiješajte sastojke za preljev i prelijte preko pečene palente. Poslužite uz umak po želji.