U većoj posudi pomiješajte brašno, šećer i sol. Dodajte narezani hladni maslac i rukama ga utrljajte u brašno dok ne dobijete smjesu mrvičaste teksture.
U manjoj posudi pomiješajte vodu i votku pa postepeno dodajte smjesi s brašnom. Trebali bi dobiti čvrsto tijesto, a ako se ono i dalje mrvi dodajte još malo vode i sjedinite sastojke.
Tijesto prebacite na podlogu i zamijesite par puta kako bi postalo kompaktno. Izravnajte u disk debljine 1 cm, prepolovite i svaki komad zamotajte, posebno, u plastičnu foliju. Prebacite u zamrzivač na 30 minuta.
Jedan od diskova izvadite iz hladnjaka i ostavite nekoliko minuta na sobnoj temperaturi kako tijesto ne bi pucalo prilikom valjanja.
Tijesto razvaljajte u krug na otprilike pola centimetra debljine, pazeći da bude nešto veće od samog pekača.
Lagano namastite okrugli pekač za pite promjera 25 cm i pomoću valjka prebacite razvaljano tijesto u njega.
Rukama, oblikujte tijesto i rub prema pekaču, a višak odrežite. Stavite u zamrzivač dok pripremate nadjev.
U manjoj posudi pomiješajte jaje i slatko vrhnje i stavite u hladnjak.
U većoj posudi pomiješajte borovnice, limunov sok i koricu, šećer i kukuruzni škrob.
Nadjev stavite na tijesto, poravnajte vrh i vratite u hladnjak.
Kružno razvaljajte i drugi dio tijesta na otprilike pola centimetra i narežite na trakice.
Izvadite pitu iz hladnjaka, pa poslažite trakice tijesta unakrsno u dva sloja ili po želji. Odrežite višak tijesta, a rubove dobro pritisnite.
Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva.
Premažite pripremljenom smjesom od jaja.
Stavite u pećnicu na 20 minuta, zatim smanjite temperaturu na 175 stupnjeva pa pecite još 50 minuta. Pita bi trebala biti zlatne boje.
Ostavite da se ohladi, narežite i poslužite.