Rukama razmrvite kvasac u manjoj posudi, dodajte toplo mlijeko, žličicu šećera, žličicu brašna, promiješajte i ostavite da se kvasac zapjeni.
U veću posudu dodajte polovicu brašna, sol, ostatak šećera i aktivirani kvasac. Rukama umijesite glatko tijesto uz postepeno dodavanje ulja, tople vode i ostatka brašna. Dobiveno tijesto prekrijte krpom ili plastičnom folijom i ostavite 45 minuta na toplom mjestu da naraste.
Nakon 45 minuta tijesto prebacite na lagano pobrašnjenu podlogu i podijelite na 6 loptica jednakih veličina. Svaku lopticu pospite s malo brašna i razvaljajte u duguljasti i uži oblik.
U sredinu poslažite malo feta sira i maslaca. Duguljasto tijesto zarolajte s jedne (duže) strane na drugu da dobijete oblik štruce. Krajeve tijesta spojite kako se štruca ne bi otvarala, a nadjev curio van. Postupak ponovite s preostalim tijestom.
Dvije štruce međusobno isprepletite da dobijete oblik pletenice. Ponovite postupak s ostatkom štruca da ukupno dobijete 3 pletenice.
Koristite okrugli pleh promjera 32 cm te ga obložite papirom za pečenje. Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva.
Prvu pletenicu lagano uvijte te postavite na sredinu pleha. Dodajte drugu pletenicu tako da nastavite krug na prethodnu. Trebali biste dobiti spiralno oblikovano tijesto.
Žumanjak zamutite sa soli i uljem pa kistom premažite pletenice i pospite sjemenkama.
Stavite u pećnicu i pecite 35 do 40 minuta ili dok tijesto ne dobije zlatnu boju. Ako primijetite da tijesto dobiva zlatnu boju, a da je ostalo još vremena za pečenje, tijesto prekrijte aluminijskom folijom.
Izvadite iz pećnice, ostavite da se ohladi pa poslužite.