Zebra cheesecake

Vrijeme pripremePriprema
20min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
1h
Ukupno vrijemeUkupno
1h 20min + hlađenje +
KompliciranostTežina
Cijena
Zebra cheesecake
Zebra cheesecake
U ovoj verziji cheesecake-a polovicu smjese smo obojali kakaom. Naizmjeničnim dodavanjem svijetle i tamne smjese u kalup za tortu stvara se zebrasti uzorak. Ovu tortu možete raditi zajedno s djecom, sigurno će biti zabavno!

Sastojci

Broj porcija
10

Podloga

150 gpetit keksa
2 žlicesmeđeg šećera
Prstohvat soli
15 gkakaa
120 gmaslaca, otopljenog

Nadjev od sira

650 gkrema sira, sobne temperature
150 gšećera
3jaja, veća, sobne temperature
2 žličiceekstrakta vanilije
1 žličicasoka limuna
15 gkakaa
Napomena: Napomena: Umjesto kakaa možete koristiti matcha prah, sirup od jagode, pire od bundeve, kupine, ..

Priprema

Podloga

1 Pripremite podlogu

Ubacite kekse u multipraktik i usitnite ih do teksture pijeska. Dodajte kakao, šećer, sol i otopljen maslac. Koristeći opciju pulsiranja, miješajte smjesu dok se ne formira čvrsta masa koja zadržava oblik. 


2 Prebacite podlogu u kalup

Prebacite i utisnite smjesu u kalup promjera 20 cm. Prebacite kalup u hladnjak dok pripremate nadjev.

Nadjev od sira

1 Zagrijte pećnicu

Zagrijte pećnicu na 165 stupnjeva.


2 Miksajte nadjev

U velikoj zdjeli na srednjoj brzini miksajte krem sir dok ne omekša. Dodajte šećer i ekstrakt vanilije i nastavite miksati. Smanjite brzinu miksanja na najnižu i počnite dodavati jaja, jedno po jedno uz neprestano miješanje.


3 Podijelite smjesu

Pripremite dvije zdjele srednje veličine i ulijte polovicu nadjeva od sira u svaku. U jednu dodajte sok limuna te kratko promiješajte. U drugu dodajte kakao i promiješajte dok se ne poveže. Obje smjese trebaju biti glatke, bez grudica i dovoljno tekuće za ulijevanje. 


4 Rasporedite smjesu u kalup

Izvadite kalup iz frižidera. Na sredinu podloge stavite 2 žlice svijetle smjese. Na sredinu svijetle smjese stavite 2 žlice tamne smjese s kakaom. Na tamnu smjesu ponovno stavite dvije žlice svjetle smjese i ponavljajte postupak dok ne potrošite obje smjese. Nije potrebno razmazivati pojedinu smjesu, ona će se raširiti kako vi stavljate ostatak smjese sa sirom.


5 Ispecite 

Stavite cheesecake u pećnicu i pecite 60-65 minuta (u redu je ako se smjesa još malo trese kad ga vadite iz pećnice, no mora biti formirana korica na površini). 


6 Ohladite 

Izvadite iz pećnice i ostavite 30 minuta na sobnoj temperaturi. Prebacite u frižider i ostavite 2 sata da se ohladi. 

Napomena

Napomena: Tortu možete držati u frižideru do 5 dana.
Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.