Okrugli kalup promjera 23 cm dobro premažite maslacem.
Kekse usitnite u blenderu, prebacite u zdjelicu, dodajte rastopljeni maslac i dobro promiješajte. Dobivenu smjesu lagano utisnite u kalup.
Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. Stavite kalup u pećnicu na 4 minute.
U posudi srednje veličine mikserom sjedinite krem sir, šećer i ekstrakt vanilije. Dodajte jedno po jedno jaje i miksajte dok ne dobijete glatku smjesu.
Odvojite 1 šalicu smjese, a ostatak izlijte na ohlađene kekse i stavite u hladnjak dok pripremate drugi sloj kreme.
Lagano umiješajte pire od bundeve i začine u smjesu koju ste prethodno odvojili. Pažljivo prelijte na kremu od sira.
Pećnicu smanjite na 165 stupnjeva, ubacite tortu i pecite 35 do 40 minuta. Izvadite iz pećnice i ostavite da se u potpunosti ohladi. Preko noći stavite u hladnjak da se krema stisne. Izvadite iz kalupa, narežite i po želji servirajte sa šlagom.