Cheesecake s bundevom

Vrijeme pripremePriprema
30min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
40min
Ukupno vrijemeUkupno
1h 10min + hlađenje +
KompliciranostTežina
Cijena
Cheesecake s bundevom by Shutterstock Shutterstock

Donosimo vam jednostavan recept za pripremu cheesecake s bundevom. Sloj hrskavih keksa, krem sira i krem sira u kombinaciji s pireom od bundeve sigurno će vas osvojiti na prvi zalogaj. Ako ste ljubitelji cheeesecakea isprobajte i ovu jesensku kombinaciju sastojaka. 

Sastojci

Broj porcija
8

Podloga

300 gkeksa po izboru
70 gmaslaca, rastopljenog
malo maslaca za premazivanje kalupa

Krema

500 gkrem sira
100 gšećera
½ žličiceekstrakta vanilije
2jaja
½ žličicemljevenog cimeta
prstohvat mljevenog klinčića
prstohvat mljevenog muškatnog oraščića
šlag (po želji)

Priprema

Podloga

1 Pripremite kalup

Okrugli kalup promjera 23 cm dobro premažite maslacem. 


2 Sameljite kekse

Kekse usitnite u blenderu, prebacite u zdjelicu, dodajte rastopljeni maslac i dobro promiješajte. Dobivenu smjesu lagano utisnite u kalup. 


3 Pecite

Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. Stavite kalup u pećnicu na 4 minute. 


Krema

4 Sjedinite sastojke

U posudi srednje veličine mikserom sjedinite krem sir, šećer i ekstrakt vanilije. Dodajte jedno po jedno jaje i miksajte dok ne dobijete glatku smjesu.


Odvojite 1 šalicu smjese, a ostatak izlijte na ohlađene kekse i stavite u hladnjak dok pripremate drugi sloj kreme. 


5 Dodajte pire od bundeve

Lagano umiješajte pire od bundeve i začine u smjesu koju ste prethodno odvojili. Pažljivo prelijte na kremu od sira. 


6 Pecite

Pećnicu smanjite na 165 stupnjeva, ubacite tortu i pecite 35 do 40 minuta. Izvadite iz pećnice i ostavite da se u potpunosti ohladi. Preko noći stavite u hladnjak da se krema stisne. Izvadite iz kalupa, narežite i po želji servirajte sa šlagom. 

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.