Pećnicu zagrijte na 190 stupnjeva. Kalup za pečenje, promjera 20x30 cm premažite maslacem, na dno stavite papir za pečenje.
U zdjeli pomiješajte oprane i ocijeđene borovnice, šećer, gustin i limunov sok.
U zdjeli pomiješajte šećer, brašno, bademovo brašno, prašak za pecivo i sol, dodajte na kockice narezani hladni maslac. Prstima mrvite maslac i utrljavajte ga u brašno dok ne dobijete sitne mrvice, na kraju dodajte jaje i ekstrakt vanilije. Izradite mrvičasto tijesto.
Polovicom tijesta prekrijte dno kalupa za pečenje, na njega rasporedite borovnice. Preko borovnica raspodijelite ostatak tijesta lagano ga mrveći.
Pripremljeni kolač stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 180 stupnjeva 45 minuta.
Ohlađeni kolač narežite na kocke i po želji pospite šećerom u prahu.