Mrvičasti kolač s borovnicama

Vrijeme pripremePriprema
20min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
45min
Ukupno vrijemeUkupno
1h 5min
KompliciranostTežina
Cijena
Mrvičasti kolač s borovnicama by Shutterstock Shutterstock
Mrvičasti kolač s borovnicama by Shutterstock Shutterstock

Mekan i lagan, mrvičasti kolač od borovnica jedan je od onih kolača za svaki dan koji paše u bilo koje doba dana.

Sastojci

Broj porcija
8

Tijesto

200 goštrog brašna
160 gšećera
180 g maslaca
170 g mljevenih badema
1jaje
1 žličicapraška za pecivo
1 žličicaekstrakta vanilije
1 prstohvatsoli

Voćni dio

500 gborovnica
60 gšećera
2 žlicegustina
sok pola limuna

Priprema

1Zagrijte pećnicu

Pećnicu zagrijte na 190 stupnjeva. Kalup za pečenje, promjera 20x30 cm premažite maslacem, na dno stavite papir za pečenje.


2Izradite voćni dio

U zdjeli pomiješajte oprane i ocijeđene borovnice, šećer, gustin i limunov sok.


3Izradite mrvičasto tijesto

U zdjeli pomiješajte šećer, brašno, bademovo brašno, prašak za pecivo i sol, dodajte na kockice narezani hladni maslac. Prstima mrvite maslac i utrljavajte ga u brašno dok ne dobijete sitne mrvice, na kraju dodajte jaje i ekstrakt vanilije. Izradite mrvičasto tijesto.


4Premjestite tijesto u kalup, složite kolač

Polovicom tijesta prekrijte dno kalupa za pečenje, na njega rasporedite borovnice. Preko borovnica raspodijelite ostatak tijesta lagano ga mrveći.


5Stavite peći

Pripremljeni kolač stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 180 stupnjeva 45 minuta.


6Narežite na kocke

Ohlađeni kolač narežite na kocke i po želji pospite šećerom u prahu.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.