Pavlova s jagodama i kremom od sira i Lino Lade

Vrijeme pripremePriprema
20min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
2h
Ukupno vrijemeUkupno
2h 20min
KompliciranostTežina
Cijena
Pavlova s jagodama i kremom od sira i Lino Lade

Lagana i osvježavajuća.

Sastojci

Broj porcija
12

Kora

5bjelanjaka
soli
250 gšećera

Krema

200 mlslatkog vrhnja
200 gsvježeg sira
100 gbijele čokolade
50 gšećera u prahu
5 žlicaLino Lade kokos
jagode i listići mente, za dekoraciju

Priprema

1 Napravite koru

Istucite bjelanjke i sol sa šećerom u čvrsti snijeg, miksajte najmanje 15 minuta dok ne dobijete sjajnu i čvrstu strukturu.


Na papiru za pečenje napraviti željeni oblik biskvita (ja recimo volim da to bude rustikalo pa ništa ne zaglađujem već ostavim "neuredno").


2 Pecite

Ispecite odnosno srušiti na 120 stupanjeva oko 90 minuta.


Nakon pečenja ostavite biskvit jos neko vrijeme unutra bez otvaranja pećnice, može čak i preko noći ako niste u žurbi.


3 Napravite kremu

Bijelu čokoladu otopite na pari i dodajte joj 5 žlica Lino Lade kokos.


Vrhnje za šlag smiksajte do pola, zatim dodajte svježi sir, šećer u prahu, otopljenu čokoladu s Lino Ladom.


4 Složite

Ukrasite voćem po želji, meni najdraža ljetna kombinacija su jagode i listići mente.