Carsko meso s kremom od jabuke, češnjaka i hrena i salatom od koromača

Vrijeme pripremePriprema
20min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
2h 10min
Ukupno vrijemeUkupno
2h 30min
KompliciranostTežina
Cijena
Carsko meso s kremom od jabuke, češnjaka i hrena i salatom od koromača by Shutterstock Shutterstock
Jedan od mojih najomiljenijih dijelova mesa za pripremu je svinjski trbuh, popularno nazvan carsko meso. Carsko meso se može ukuhavati u umacima, sušiti, dimiti, usoliti i peći. Ja ga preferiram peći na laganoj temperaturi da bi sočnost i fina masnoća došli do izražaja. U kombinaciji s hrskavom koricom i finim prilogom to postaje nenadmašan gastronomski doživljaj.

Sastojci

Broj porcija
4
1 kgcarskog mesa
sol, po ukusu
papar, po ukusu
malo ulja
1jabuka, oguljena i narezana
3 češnja češnjaka
1 žličicaribanog hrena
1koromač
maslinovo ulje

Priprema

1 Ispecite meso

Carsko meso nauljite i posolite. Stavitieu pećnicu zagrijanu na 200 stupnjeva oko 20 minuta da dobije finu, hrskavu koricu. Nakon toga smanjite temperaturu pećnice na 140 stupnjeva i pecite 60-90 minuta.


2 Dodajte jabuku i češnjak

Ispod carskog mesa stavite jabuku i češnjak te sve zajedno pecite dok jabuka i češnjak poprime okus pečene svinjetine te se aromatiziraju s masnoćom i sokovima. 


3 Napravite kremu

Kada su jabuka i češnjak omekšali, prebacite u duboku posudu, lagano posolite i dodajte žličicu hrena. Sve zajedno štapnim mikserom pretvorite u kremu.


4 Napravite salatu

Tanko nasjeckajte koromač, posolite i popaprite ga te mu dodajte malo soka od naranče i maslinovog ulja. Sve dobro izmiješajte.


5 Poslužite 

Na tanjur stavite kremu od jabuke, na nju svinjetinu, a na svinjetinu salatu od koromača.

Mate Janković
Mate Janković
Chef

Ključne riječi