Rukama sjedinite brašno, maslac i sol dok ne dobijete mrvičastu smjesu s ponekim grudicama maslaca veličine graška. Umjesto rukama, možete sastojke staviti i u blender pa na pulse funkciji blendati dok ne dobijete isto.
Jednako rasporedite 3 žlice vode po smjesi pa lagano izmiješajte vilicom ili ponovno, u blenderu na pulse funkciji. Uzmite manju šaku tijesta i stisnite. Ako se raspada dodajte još malo vode. Pazite da tijesto ne preradite previše jer će biti pretvrdo.
Tijesto prebacite na lagano pobrašnjenu podlogu i podijelite na četiri dijela. Svaki dio premijesite kako bi se i grudice maslaca sjedinile pa sve ponovno spojite. Zamotajte tijesto u plastičnu foliju i na najmanje jedan sat ga stavite u hladnjak da se stisne.
Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva te na lagano pobrašnjenoj podlozi razvaljajte tijesto u krug promjera otprilike 30 cm. Razvaljano tijesto stavite u kalup za pite promjera 23 cm. Višak tijesta skratite, ali ostavite otprilike 1 cm preko kalupa.
Višak od 1 cm preklopite prema unutra i lagano pritisnite uz rub kalupa tako da dobijete dekorativne nabore. Površinu tijesta lagano izbodite vilicom. Stavite tijesto u hladnjak na najmanje 30 minuta dok se ne stisne ili u zamrzivač na 10 minuta.
U međuvremenu otopite maslac u manjem loncu na srednje jakoj vatri. Dodajte šećer i miješajte dok smjesa ne bude glatka. Maknite s vatre i umiješajte med, vaniliju, narančinu koricu i sol. U posudi srednje veličine umutite jaja pa ih umiješajte u smjesu s medom.
Po tijestu rasporedite pekane, a preko njih prelijte smjesu s medom. Pecite 50 do 60 minuta dok se nadjev ne stisne. U potpunosti ohladite pa poslužite sa sladoledom ili tučenim vrhnjem.