Brašno pomiješajte sa praškom za pecivo, dodajte šećer i cimet, sve dobro promiješajte.
Miksajući dodajte ulje i jedno po jedno jaje.
Dodajte naribanu mrkvu i nasjeckane orahe, kratko sjedinite najmanjom brzinom miksera.
Biskvitno tijesto podijelite na dva jednaka dijela. Prvi dio ulijte u pravokutni lim za pečenje, obložen papirom za pečenje i pecite u zagrijanoj pećnici na 160 stupnjeva 45 minuta. Isto ponovite i sa drugim dijelom.
Pečene biskvite ostavite da se ohlade prije nadjevanja.
Omekšali maslac i krem sir kratko izmiksajte.
Dodajte kiselo vrhnje, šećer u prahu, ekstrakt od vanilije, sok od naranče i ribanu koricu od naranče i sve dobro sjedinite.
Biskvit obilno premažite pripremljenom kremom, poklopite drugim biskvitom pa cijeli kolač dodatno premažite ostatkom kreme.
Kolač ostavite u hladnjaku preko noći.