Zagrijte pećnicu na 180°C.
Podmažite okrugli kalup za tortu promjera 23 cm i obložite dno papirom za pečenje.
U srednjoj posudi pomiješajte šećer, brašno, kakao, prašak za pecivo i sol.
U drugoj posudi umutite jaja, rastopljeni maslac i aromu vanilije.
Dodajte mokre sastojke u suhe i promiješajte tako da se svi sastojci sjedine. Ako previše miješate, brownie može postati prečvrst.
Izlijte smjesu za brownie u pripremljeni kalup i pecite oko 15 minuta. Brownie podloga bi trebala biti čvrsta na vrhu, ali još uvijek malo vlažna iznutra.
Dok se podloga peče, istucite krem sir dok ne postane mekan i pahuljast. Omekšanom siru dodajte šećer i promiješajte tako da se dobro sjedine.
Dodajte brašno, ekstrakt vanilije, kiselo vrhnje i manji dio slatkog vrhnja.
Dodajte jedno jaje i promiješajte da se sjedini, a zatim dodajte drugo jaje i opet promiješajte da se sjedini.
Prelijte smjesu za cheesecake preko pečene brownie podloge (ne treba je hladiti nakon 15 minuta pečenja).
Smanjite temperaturu pećnice na 160°C.
Vratite kalup u pećnicu i pecite još 45 minuta.
Nakon 45 minuta, isključite pećnicu, ali ostavite vrata zatvorena još 20 minuta.
Onda, malo otvorite vrata pećnice i ostavite cheesecake da se ohladi još 30 minuta.
Izvadite cheesecake iz pećnice i ostavite da se ohladi na sobnu temperaturu, a zatim stavite u hladnjak na još 2-3 sata.
Neposredno prije posluživanja, izmiksajte preostali dio slatkog vrhnja sa šećerom u prahu dok ne dobijete čvrsti šlag.
Ukrasite cheesecake sa šlagom.
Dok se cheesecake još hladi, nasjeckajte čokoladu na sitne komadiće i stavite je u srednje veliku posudu.
U maloj posudi zagrijte slatko vrhnje na srednjoj vatri dok ne počne lagano mjehuriti, ali pazite da ne prokuha.
Zagrijano vrhnje prelijte preko nasjeckane čokolade. Ostavite da stoji oko 2 minute bez miješanja. To omogućuje čokoladi da se otopi.
Nakon toga, lagano promiješajte smjesu dok ne postane glatka.
Ostavite ganache da se ohladi prije nego što ga prelijete preko torte.