Brownie cheesecake

Vrijeme pripremePriprema
30min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
1h
Ukupno vrijemeUkupno
1h 30min + hlađenje +
KompliciranostTežina
Cijena
Brownie cheesecake by Shutterstock Shutterstock

Ovaj kremasti i bogati cheesecake započinje sa sočnom brownie podlogom, nakon čega slijedi svilenkasti sloj kremastog sira. Prije posluživanja, prekriva se šlagom i čokoladom.

Sastojci

Broj porcija
16

Brownie podloga

200 gšećera
80 gbrašna
40 gkakaa u prahu
¼ žličicepraška za pecivo
1 prstohvatsoli
2jaja
120 gmaslaca, rastopljenog
1 žličicaarome vanilije

Za cheesecake

400 gkrem sira, omekšanog na sobnoj temperaturi
150 gšećera
1 žlicabrašna
1 žličicaarome vanilije
60 mlkiselog vrhnja, sobne temperature
60 mlslatkog vrhnja
2jaja, sobne temperature
20 gšećera u prahu
240 mlslatkog vrhnja

Čokoladni ganache

200 gkvalitetne tamne čokolade
120 mlslatkog vrhnja

Priprema

Brownie podloga

1Pripremite kalup

Zagrijte pećnicu na 180°C.


Podmažite okrugli kalup za tortu promjera 23 cm i obložite dno papirom za pečenje.


2Pripremite smjesu

U srednjoj posudi pomiješajte šećer, brašno, kakao, prašak za pecivo i sol.


U drugoj posudi umutite jaja, rastopljeni maslac i aromu vanilije.


Dodajte mokre sastojke u suhe i promiješajte tako da se svi sastojci sjedine. Ako previše miješate, brownie može postati prečvrst.


3Ispecite u pećnici

Izlijte smjesu za brownie u pripremljeni kalup i pecite oko 15 minuta. Brownie podloga bi trebala biti čvrsta na vrhu, ali još uvijek malo vlažna iznutra.

Cheesecake

1Pripremite smjesu

Dok se podloga peče, istucite krem sir dok ne postane mekan i pahuljast. Omekšanom siru dodajte šećer i promiješajte tako da se dobro sjedine.


Dodajte brašno, ekstrakt vanilije, kiselo vrhnje i manji dio slatkog vrhnja.


Dodajte jedno jaje i promiješajte da se sjedini, a zatim dodajte drugo jaje i opet promiješajte da se sjedini.


2Ispecite u pećnici

Prelijte smjesu za cheesecake preko pečene brownie podloge (ne treba je hladiti nakon 15 minuta pečenja).


Smanjite temperaturu pećnice na 160°C.


Vratite kalup u pećnicu i pecite još 45 minuta.


3Ohladite

Nakon 45 minuta, isključite pećnicu, ali ostavite vrata zatvorena još 20 minuta.


Onda, malo otvorite vrata pećnice i ostavite cheesecake da se ohladi još 30 minuta.


Izvadite cheesecake iz pećnice i ostavite da se ohladi na sobnu temperaturu, a zatim stavite u hladnjak na još 2-3 sata.


4Pripremite čvrsti šlag

Neposredno prije posluživanja, izmiksajte preostali dio slatkog vrhnja sa šećerom u prahu dok ne dobijete čvrsti šlag.


Ukrasite cheesecake sa šlagom.


5Pripremite čokoladni ganache

Dok se cheesecake još hladi, nasjeckajte čokoladu na sitne komadiće i stavite je u srednje veliku posudu.


U maloj posudi zagrijte slatko vrhnje na srednjoj vatri dok ne počne lagano mjehuriti, ali pazite da ne prokuha.


Zagrijano vrhnje prelijte preko nasjeckane čokolade. Ostavite da stoji oko 2 minute bez miješanja. To omogućuje čokoladi da se otopi.


Nakon toga, lagano promiješajte smjesu dok ne postane glatka.


Ostavite ganache da se ohladi prije nego što ga prelijete preko torte.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.