Leopard kolač

Vrijeme pripremePriprema
40min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
30min
Ukupno vrijemeUkupno
1h 50min
KompliciranostTežina
Cijena
Leopard kolač
Kud vi okom, leopard skokom!

Sastojci

Broj porcija
8

Bijelo tijesto

400 gglatkog brašna
80 gšećera
1vanilin šećer
2 žličicesuhog kvasca
80 gmaslaca
250 mlmlijeka

Svijetlo smeđi dio

5 gkakaa
1 žlicamlijeka

Tamno smeđi dio

10 gkakaa
2 žlicemlijeka

Glazura

50 gčokolade za kuhanje
3 žliceulja
50 gsjeckanih lješnjaka

Priprema

Pomiješati suhe sastojke za bijelo tijesto pa dodati omekšani maslac i mlako mlijeko.
Umijesiti tijesto pa ga podijeliti na dva dijela. Jedan dio ostaje bijeli, a drugi dio podijeliti na još dva dijela za svijetlo i tamno smeđi
Za svijetlosmeđe tijesto u šalici pomiješati kakao i mlijeko pa umijesiti u manji dio tijesta. Dodati brašna po potrebi ako je ljepljivo.
Za tamnosmeđe tijesto također napraviti kao i sa svijetlim.
Sva tri tijesta podijeliti na po 9 komada te ih ostaviti 10 minuta da odmaraju.
Od svijetlosmeđeg tijesta napraviti valjke dužine kalupa, u ovom slučaju je korišten pnaj dimenzija 10x20 cm.
Tamnosmeđe tijesto rastanjiti na 9 pravokutnika širine cca 5 cm i također dužine kalupa. Na rub pravokutnika staviti svijetlosmeđi valjak pa zarolati.
Isto ponoviti s bijelim tijestom te njime oviti tamnosmeđe.
Valjke slagati u kalup na papir za pečenje te ostaviti 30 min.
Peći u pećnici 30 minuta na 170 C.
Ohlađeno preliti čokoladom i posuti sjeckanim lješnjacima