Ganache od čokolade s citrus confitom i lješnjacima

Vrijeme pripremePriprema
20min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
5min
Ukupno vrijemeUkupno
25min + hlađenje +
KompliciranostTežina
Cijena
Ganache od čokolade s citrus confitom i lješnjacima by Shutterstock Shutterstock
Čokoladni ganache je lako napraviti i smatra se jednom od slastičarskih osnova. Budući da uz čokoladnu lijepo paše neki osvježavajući element odlučio sam se za citrus kombinaciju te malo lješnjaka koji će dati hrskavu teksturu cijelom desertu. Desert je jednostavan i brz te se može držati sve pripremljeno u frižideru nekoliko dana i spajati na tanjur kada vam dođu gosti.

Sastojci

Broj porcija
4
250 gčokolade 72% kakaa
250 mlslatkog vrhnja
1naranča
1grejp
200 gšećera
300 mlvode
1 mahuna vanilije
Orasi, po želji, nasjeckani

Priprema

1 Otopite čokoladu

Čokoladu izmrvite, a vrhnje zakuhajte. Čokoladu prelijte kipućim vrhnjem, pustite nekoliko minuta te izmiješajte pazeći da je sva čokolada otopljena. Dobivenu smjesu istresite u kalupe ili pleh te ohladite.


2 Pripremite confit

U lončiću zakuhajte vodu i šećer te dodajte sjemenke i mahunu vanilije. Isfiletirajte naranču i grejp te ih zalijte dobivenim sirupom. Ohladite prvo na sobnoj temperaturi, a zatim u frižideru.


3 Poslužite

Na tanjur stavite citrus confit, dodajte ganache i dekorirajte sjeckanim orasima.

Mate Janković
Mate Janković
Chef

Ključne riječi