Grejp

Grejp je vrlo sličan naranči, no kiseliji i gorak, a odlično funkcionira u svim zdravim napitcima, kao dodatak salatama te desertima.

Grejp
Recepti
Ganache od čokolade s citrus confitom i lješnjacima
(8)
25min

Čokoladni ganache je lako napraviti i smatra se jednom od slastičarskih osnova. Budući da uz čokoladnu lijepo paše neki osvježavajući element odlučio sam se za citrus kombinaciju te malo lješnjaka koji će dati hrskavu teksturu cijelom desertu. Desert je jednostavan i brz te se može držati sve pripremljeno u frižideru nekoliko dana i spajati na tanjur kada vam dođu gosti.

Koktel od pjenušca i grejpa
(10)
5min

Savršeni koktel idealan za ispratiti staru godinu i poželjeti dobrodošlicu novoj godini.

Marinirani file brancina s emulzijom grejpa i maslinovog ulja
(9)
10min

Još jedan recept koji ne zahtjeva kuhanje - file brancina potopljen u rižinom octu i soku grejpa preliven emulzijom od grejpa i maslinovog ulja. Ovo jelo je tako jednostavno, a vjerujte nam da će svakoga ostaviti oduševljenim.

Index kuhinja

Cat Caffe uskoro se otvara u još jednom hrvatskom gradu

Cat Caffe uskoro se otvara u još jednom hrvatskom gradu

CAT CAFFE u Zagrebu prvi je kafić u Hrvatskoj u kojem se mace slobodno šeću, igraju i spavaju, a postoji od 2017. godine. No uskoro neće biti jedini u ovom dijelu Hrvatske, jer su sada na svom Instagramu objavili da uskoro otvaraju još jedan kafić - i to u Sisku.
Kako napraviti savršeno pohano meso svaki put? Tajne koje zna svaki chef

Kako napraviti savršeno pohano meso svaki put? Tajne koje zna svaki chef

POHANO meso je klasik koji svi volimo. Iako se na prvi pogled čini vrlo jednostavnim za pripremu, savršen rezultat ipak zahtijeva malo truda i pažnje. Hrskava, zlatno-smeđa kora, sočan unutarnji dio i bogat okus - sve to čini pohano meso preukusnim jelom, a da bi vam ispalo baš takvo, važno je slijediti neke upute.
Seljačko jelo koje se na Balkanu radilo stoljećima - za doručak, ručak ili večeru

Seljačko jelo koje se na Balkanu radilo stoljećima - za doručak, ručak ili večeru

JEDNO se tradicionalno jelo na području Balkana radilo još i prije 19. stoljeća. Bilo je popularno u siromašnim krajevima, gdje su ga seljaci nosili u polje kao zasitan gablec.