U posudi sjedinite rakove, smokve, koricu i limunov sok i majonezu. Lagano miješajte pazeći na rakove. Začinite sa soli i paprom po ukusu. Zdjelu prekrijte te stavite u hladnjak.
U blenderu sjedinite vlasac i bosiljak s malo ulja. Kako miksate, tako dodajte još malo ulja dok smjesa ne bude glatka. Prebacite u bočicu ili zdjelicu te spremite u hladnjak.
U većem loncu zakuhajte vodu, narančinu koricu i sok i sol. Postepeno dodajte palentu i lagano miješajte. Kuhajte na srednje jakoj vatri oko 3 minute povremeno miješajući. Palenta bi vam trebala biti dosta gusta tako da se odvaja od rubova lonca.
Kuhanu palentu prebacite u lagano namašćeni kalup za pečenje dimenzija 24 x 33 cm. Pospite svježe mljevenim paprom te prekrijte plastičnom folijom i spremite u hladnjak na nekih 15-ak minuta.
Zagrijte grill tavu na srednje jakoj vatri. Okruglim metalnim rezačem za kekse promjera 7 cm izrežite palentu. Trebali biste dobiti četiri komada. Premažite palentu sa svake strane maslinovim uljem te pecite po tri minute sa svake strane.
Kada je palenta gotova, stavite svaki komad na sredinu tanjura. Isti okrugli rezač stavite na komad palente te unutar njega izgrabite 1 do 2 žlice salate od rakova. Ponovite postupak sa svakim komadom. Sve dodatno nadjenite miješanim lisnatim povrćem, poškropite začinskim uljem te poslužite.