Salata od pilećih prsa s dresingom od meda, narančinog soka i senfa s mahunama

Vrijeme pripremePriprema
20min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
20min
Ukupno vrijemeUkupno
40min + hlađenje +
KompliciranostTežina
Cijena
Salata od pilećih prsa s dresingom od meda, narančinog soka i senfa s mahunama by Shutterstock Shutterstock

Kombinacija sočne pečene piletine, kuhanih mahuna i dresinga na bazi senfa i meda. Za još ukusniju salatu mahune skuhajte da ostanu al dente.

Sastojci

Broj porcija
1
150 gpilećih prsa bez kože
1 žlicaestragon senfa
1 žlicacvjetnog meda
Sol, papar
Maslinovo ulje
Svježa majčina dušica

Priprema

1 Ispecite piletinu

Pileća prsa posolite, popaprite i posipajte s malo majčine dušice. Ispecite u tavi na srednje jakoj temperaturi do zlatne boje pazeći da piletina ne potamni previše i da zadrži sočnost. Piletinu ohladite te narežite na tanke ploške.


2 Skuhajte mahune

Napunite veći lonac s vodom, posolite i skuhajte mahune pazeći da ostanu hrskave i da se ne prekuhaju. Naglo ohladite, najbolje u zdjeli s ledenom vodom. Tim postupkom ćete sačuvati njihovu zelenu boju. 


3 Pripremite dresing

U zdjelicu stavite senf i med, dodajte sok od naranče, sol, papar i maslinovo ulje te pomoću slastičarske žice ili mikserom sve pretvorite u emulziju, tj. dresing kojim ćete

začiniti salatu. 


4 Poslužite

U zdjelu stavite mahune, nasjeckanu piletinu i sve prelijte dresingom. Dobro promiješajte i poslužite. 

Napomena

Po želji se mogu dodati sjeckani orasi ili tostirani pinjoli.
Mate Janković
Mate Janković
Chef