Teleći bečki

Vrijeme pripremePriprema
10min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
10min
Ukupno vrijemeUkupno
20min
KompliciranostTežina
Cijena
Teleći bečki by Shutterstock Shutterstock

Iako ga najčešće pripremamo sa svinjetinom, probajte bečki od teletine jer je puno mekša.

Sastojci

Broj porcija
3
600 gtelećih šnicli
2jaja
200 gbrašna
200 gkrušnih mrvica
3 žlicemlijeka
po želji soli i papra

Priprema

1Pripremite meso i smjesu za pohanje

Meso lagano istucite batom s obje strane, posolite i popaprite. Pripremite brašno i krušne mrvice. Jaja izmutite s mlijekom.


Meso uvaljajte u brašno, otresite višak, ubacite u jaje, ocijedite i na kraju uvaljajte u krušne mrvice.


2 Pržite

Zagrijte ulje u dubljoj tavi i pohajte meso dok odresci ne dobiju zlatnu boju sa svake strane.


Pohane odreske stavite na kuhinjski papir kako bi se upio višak masnoće.


Poslužite uz prilog

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.