Piletina u gorgonzoli

Vrijeme pripremePriprema
10min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
20min
Ukupno vrijemeUkupno
30min
KompliciranostTežina
Cijena
Piletina u gorgonzoli  by Shutterstock Shutterstock

Sastojci

Broj porcija
4
400 gpilećih prsa
40 gmaslaca
200 ggorgonzole, namrvljene
200 mlvrhnja za kuhanje
sol, po želji
bijeli papar, po želji
Malo naribanog muškatnog oraščića

Priprema

1Pripremite piletinu

Nasjeckajte pileća prsa na manje komade ili trakice.


2Rastopite maslac

Na vrlo blagoj vatri rastopite maslac uz često miješanje.


3Pržite piletinu

Dodajte pileće komade u tavu i pržite dok ne postanu zlatno smeđi s obje strane.


4Dodajte gorgonzolu

Dodajte mrvljenu gorgonzolu i uz lagano miješanje rastopite sir.


5Ulijte vrhnje

Dodajte vrhnje za kuhanje. Ako želite, možete koristiti i kiselo vrhnje.


6Začinite

Dodajte bijeli papar i sol prema vlastitom ukusu te naribajte malo muškatnog oraščića.


7Kuhajte

Ostavite da kuha nekoliko minuta dok se svi sastojci ne sjedine i umak ne postane kremast.


Poslužite uz prilog po želji.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.