Bečki odrezak

Vrijeme pripremePriprema
15min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
30min
Ukupno vrijemeUkupno
45min
KompliciranostTežina
Cijena
Bečki odrezak

Bečki odrezak ili Wienerschnitzel, vrsta je šnicle od tankog, pohanog i u tavi pečenog telećeg kotleta. Njegova definicija žestoko je zaštićena austrijskim zakonom. Bečki odrezak mora biti od teletine, a kada se radi s bilo kojom drugom vrstom mesa tehnički se ne može zvati bečkim odreskom.

Sastojci

Broj porcija
4
600 gteletine od buta
400 gkrumpira
300 ggraška
6jaja
150 gKrušnih mrvica
30 gbrašna
sol i papar prema ukusu

Priprema

1Pripremite odreske

Izrežite meso na odreske debljine 1,5 cm i dobro ih izlupajte batom. Posolite ih s obje strane i ostavite da odstoje 15 minuta na sobnoj temperaturi.


2Stavite kuhati krumpir i grašak

Ogulite krumpir, operite ga i narežite na kockice te stavite u hladnu posoljenu vodu da se skuha. Posebno u slanoj vodi skuhajte grašak.


3 Ispecite odreske

Odreske popaprite, uvaljajte u brašno, zatim u razmućena jaja,

pa u krušne mrvice. Odreske pripremljene za pohanje pržite u tavi na dobro zagrijanom ulju oko 3 minute sa svake strane. Ulju dajte vremena da se dobro zagrije, ali temperaturu neka bude srednja.


Poslužite u plitkom tanjuru s kuhanim krumpirom i graškom kao prilogom.

Napomena

Kao i kod mnogih jednostavnih recepata, kvaliteta sastojaka je presudna. Kupite najkvalitetnije meso i sastojke koje si možete priuštiti. Čak i ako možete kupiti ili izrezati vrlo tanak kotlet, važno je izlupati meso prije pohanja jer osim što će se stanjiti, meso će i omekšati.
Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.