Harissa mesne okruglice

Vrijeme pripremePriprema
20min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
40min
Ukupno vrijemeUkupno
1h
KompliciranostTežina
Cijena
Harissa mesne okruglice
Harissa mesne okruglice  by youtube
Harissa mesne okruglice

Mesne okruglice u ljutkastom umaku od rajčice i paprike s Kotanyi Harissa mješavinom začina.

Sastojci

Broj porcija
4

Okruglice

500 gmljevene junetine
0,5crvenog luka
2 žlicemaslinovog ulja
2 žličicenasjeckanog peršina
1jaje
3 žlicestarog kruha (najbolje samo sredina bez kore)
Kotanyi sol
Kotanyi papar

Umak

1,5crveni luk
1crvene paprike
3 žlicemaslinovog ulja
1 žlicakoncentrata rajčice
400 gsjeckane rajčice
250 mlvode
2 žlicesvježe sjeckanog peršina
sok jednog limuna
0,5vrećice Kotanyi začina Harissaa

Priprema

Okruglice

1Nasjeckajte luk i prepržite ga

Sitno nasjeckajte luk i prepržite ga na maslinovom ulju. Prohladite ga.


2Pripremite smjesu za okruglice i formirajte okruglice

U zdjelu s mljevenom junetinom dodajte stari kruh narezan na kockice, prženi luk, sjeckani peršin i jaje. Posolite i popaprite. Dobro promiješajte pa radite okruglice.


3Okruglice popržite

Na zagrijanom maslinovom ulju okruglice popržite sa svih strana.

Izvadite ih sa strane.

Umak

1Prodinstajte luk i crvenu papriku

Na tavu na kojoj ste pržili mesne okruglice ulijte maslinovo ulje. Dodajte grubo narezani luk i papriku pa dinstajte 5-7 minuta.


2Dodajte ostale sastojke

Dodajte koncentrat rajčice, sjeckanu rajčicu, limunov sok, Kotanyi začin Harissa i vodu.


3Kuhajte sve zajedno

Vratite mesne okruglice u umak. Kuhajte poklopljeno na laganoj vatri 40 minuta. Posipajte sjeckanim peršinom i poslužite s naanom.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.