Carbonnade Flamande

Vrijeme pripremePriprema
30min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
2h 30min
Ukupno vrijemeUkupno
3h
KompliciranostTežina
Cijena
Carbonnade Flamande by Shutterstock Shutterstock

Isprobajte ovaj gulaš od govedine i piva!

Sastojci

Broj porcija
4
1,5 kggovedine
4 žlicemaslaca
3luka
3 žliceglatkog brašna
500 mlgoveđeg temeljca
500 mltamnog piva
1 žlicasenfa
1 žlicasmeđeg šećera
sol, papar
timijan, lovorov list

Priprema

1Zapecite komade govedine

Osušite govedinu papirnatim ručnicima, a zatim dobro začinite solju i paprom.


Na štednjaku zagrijte 2 žlice maslaca u velikoj tavi s teškim dnom na srednje jakoj vatri.


Zapecite meso, bez miješanja, oko 3 minute sa svake strane. Kada ste gotovi prebacite govedinu u posebnu zdijelu.


2Na preostaloj masnoći popržite luk

Dodajte luk i posolite; pržite i miješajte dok luk ne porumeni, oko 15 minuta.


3Dodajte brašno i nastavite pržiti

Dodajte brašno i miješajte dok luk ne bude ravnomjerno popržen i i brašno lagano porumeni, oko 2 minute.


4 Ulijte temeljac, pivo i dodajte začine

Ulijte temeljac i ostružite dno tave da olabavite sve zapečene komadiće. Umiješajte pivo, timijan, lovorov list, zapečenu govedinu te sol i papar po ukusu.


5Stavite gulaš da se kuha

Pojačajte vatru na srednje jaku i dovedite do punog ključanja. Smanjite vatru na nisku, djelomično poklopite, ostavite kuhati 2 do 3 sata dok govedina ne omekša. (Alternativno, možete kuhati u pećnici).


6Povremeno promiješajte, na kraju dodajte senf i šećer

Povremeno promiješajte, ako treba doliti malo takućine, dolijte da se zagori i ostružite sve što se lijepi za dno posude.


Pola sata prije nego što je gulaš gotov dodajte senf i smeđi šećer. Začine prilagodite ukusu.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.