Musaka od krumpira i mljevenog mesa

Vrijeme pripremePriprema
30min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
1h
Ukupno vrijemeUkupno
1h 30min
KompliciranostTežina
Cijena
Musaka od krumpira i mljevenog mesa

Jesen je godišnje doba kada naše tijelo zahtijeva toplu i kaloričnu hranu, a musaka od krumpira i mljevenog mesa je idealno jelo koje obožavamo svi...

Sastojci

Broj porcija
6
700 gmljevene junetine
10srednjih krumpira
1crveni luk
4 režnjačešnjaka
1 žlicavegete
1 žličicaslatke crvene paprike
sol i papar po ukusu
3jaja
1kiselo vrhnje

Priprema

1Pripremite krumpire

Očistite krumpire, operite ih i izrežite na tanke ploške.


Začinite ih sa solju, vegetom i paprom. Dobro izmiješajte.


2Pirjajte luk i meso

Na ulje dodajte kapulu (crveni luk) i češnjak te pirjajte par minuta dok ne postanu staklasti.


Zatim dodajte mljeveno meso i začine te nastavite pirjati dok meso ne promijeni boju.


3Složite musaku

Nauljite dno vatrostalne posude za pečenje kako bi se musaka lakše odvajala nakon pečenja.


Složite red krumpira, zatim red mljevenog mesa, pa ponavljajte slojeve dok ne potrošite smjesu.


Zadnji red moraju biti krumpiri.


4Ispecite u pećnici

Prekrijte posudu za pečenje folijom i stavite je peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 200 stupnjeva.


Nakon 30 minuta, maknite foliju s tepsije i prelijte musaku smjesom od jaja i vrhnja.


Nastavite peći još 20-30 minuta dok krumpiri ne postanu zlatno smeđi.


5Poslužite

Poslužite toplo, uz omiljeni prilog i salatu.


Musaka će biti ukusnija i sočnija ako pustite da odstoji nekoliko minuta prije posluživanja.