Očistite krumpire, operite ih i izrežite na tanke ploške.
Začinite ih sa solju, vegetom i paprom. Dobro izmiješajte.
Na ulje dodajte kapulu (crveni luk) i češnjak te pirjajte par minuta dok ne postanu staklasti.
Zatim dodajte mljeveno meso i začine te nastavite pirjati dok meso ne promijeni boju.
Nauljite dno vatrostalne posude za pečenje kako bi se musaka lakše odvajala nakon pečenja.
Složite red krumpira, zatim red mljevenog mesa, pa ponavljajte slojeve dok ne potrošite smjesu.
Zadnji red moraju biti krumpiri.
Prekrijte posudu za pečenje folijom i stavite je peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 200 stupnjeva.
Nakon 30 minuta, maknite foliju s tepsije i prelijte musaku smjesom od jaja i vrhnja.
Nastavite peći još 20-30 minuta dok krumpiri ne postanu zlatno smeđi.
Poslužite toplo, uz omiljeni prilog i salatu.
Musaka će biti ukusnija i sočnija ako pustite da odstoji nekoliko minuta prije posluživanja.