Pileći prutići iz pećnice

Vrijeme pripremePriprema
15min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
40min
Ukupno vrijemeUkupno
55min + hlađenje +
KompliciranostTežina
Cijena
Pileći prutići iz pećnice by Shutterstock Shutterstock

Ako ste ljubitelj pohane piletine onda će vas ovaj recept oduševiti! Hrskavi i savršeno začinjeni pileći prutići koji nisu prženi u dubokom ulju odlična su ideja ako pazite na kalorije ili se zdravije hranite.

Sastojci

Broj porcija
4

Začin za piletinu

½ žličicesoli
½ žličicečešnjaka u prahu
2 žličicesušene majčine dušice
½ žličicesuhog origana
1½ žličicegrubo mljevenog crnog papra
1 žličicagorušice u prahu
2 žličiceslatke mljevene paprike
1 žličicamljevenog đumbira
1 žličicakajenskog papra ili mljevenog čilija, ili po ukusu

Piletina

700 gpilećih fileta (oko 10-12 komada)
240 mlmlaćenice (ili 80 ml jogurta + 160 ml mlijeka)
130 gbrašna
60 gpanko mrvica
30 gkukuruznog brašna
2 žliceneslanog maslaca
1 žlicabiljnog ulja

Priprema

Začin za piletinu

1 Kombinirajte začine

Pomiješajte navedene začine u maloj posudi. Stavite 1 žlicu mješavine začina u vrećicu s patentnim zatvaračem zajedno s piletinom i mlaćenicom. Stavite u hladnjak i marinirajte najmanje 2 sata, najbolje preko noći.


2 Pripremite pećnicu

Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva.

Piletina

3 Pripremite smjesu za paniranje 

Veliki pleh za pečenje premažite maslacem. Stavite u pećnicu na nekoliko minuta dok se maslac ne otopi, a zatim izvadite pleh.


U posudi kombinirajte preostalu mješavinu začina, brašno, panko mrvice i kukuruzno brašno te promiješajte. Polovicu stavite u veliku vrećicu s patentnim zatvaračem.


4 Panirajte piletinu

Piletinu ocijedite od viška marinade. Prebacite polovicu piletine u vrećicu s patentnim zatvaračem, zatvorite zajedno sa zrakom da se napuhne poput balona, a zatim protresite da se piletina obloži smjesom.


Protisnite kroz vrećicu tako da se premaz čvrsto zalijepi na piletinu. Stavite piletinu na pleh za pečenje.Ostatak mrvica stavite u vrećicu s patentnim zatvaračem i ponovite s preostalom piletinom.


5 Pecite

Gornji dio piletine poprskajte uljem i stavite u pećnicu. Pecite 12 minuta, a zatim okrenite, ponovno poprskajte uljem i pecite još 8 do 10 minuta ili dok piletina ne postane zlatne boje. Ne pecite više od 25 minuta, inače će piletina biti presuha.


6 Poslužite

Poslužite s omiljenim umakom i salatom.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.