Sve sastojke stavite u veliku zdjelu, a zatim rukama izmiješajte tako da se sve sjedini.
Oblikujete male okruglice. Za svaku okruglicu, upotrijebite otprilike jednu žličicu mljevenog mesa. Okruglice držite u hladnjaku dok vam opet ne zatrebaju.
U električnom sjekaču usitnite luk, češnjak i origano u kašu.
Zagrijte ulje i maslac u dubokoj, širokoj tavi. Zatim u tavu ostružite mješavinu luka i češnjaka i kuhajte na laganoj do srednjoj vatri oko 10 minuta. Nemojte dopustiti da se smjesa zapeče ili zagori, samo neka postane mekana.
U tavu dodajte pasiranu rajčicu i hladnu vodu, zajedno sa prstohvatom šećera i malo soli i papra. Kuhajte oko 10 minuta. U ovoj fazi će umak biti prilično rijedak, ali ne brinite.
Umiješajte mlijeko, pa ubacite jednu po jednu okruglicu. Ne miješajte tavu dok mesne okruglice nisu potamnile jer želite da ostanu u jednom komadu.
Kuhajte sve oko 20 minuta, djelomično poklopljeno. Na kraju kuhanja provjerite okus i začinite prema vlastitom ukusu.