Marinirati ih u maslinovom ulju, soli i papru (začini po želji)Dobro zapeći na tavi sa svih stranaUbaciti u pećnicu na 200c 20ak minuta
Na miks maslinovog ulja i maslaca ubacite sitno nasjeckanu ljutiku (ili luk). Kada se ljutika zacakli, dodajte rižu (arborio je isto ok) i tostirajte par minuta.
Ulijte bijelo vino u kojem su bile potopljene sušene rajčice cca pola sata ranije i čekajte da ispari. Ulijte temeljca toliko da pokrije dno, ne pretjerujte.
Stalno miješajte da škrob izađe van. Kad god temeljac ispari, dolijte ga još malo. Nakon 20-ak minuta, kada je rižoto gotov ugasite vatru, dodajte hladni maslac i naribani parmezan. Poklopite na cca 5 minuta i nakon toga odmah poslužite.
Na maslac dodajte sitno nasjeckanu ljutiku. Kada se ljutika zacakli dodajte miks gljiva i posolite da gljive što brže puste vodu.
Kada gljive skroz puste vodu i voda ispari, deglazirajte bijelim vinom (može i crno). Kada vino ispari dodajte pileći temeljac (može i teleći/juneći).
Pustite par minuta da kuha, začinite paprom i začinima po želji, pa dodajte malo po malo miks škrobnog brašna i vode da se zgusne.
Kada postignete željenu gustoću, isključite vatru i na kraju dodajte još malo maslaca.
Brokulu narežite na manje cvjetove, stavite u posudu, posolite, popaprite, dodajte maslinovo ulje i aceto balsamico od smokve i sve dobro izmiješajte.
Zapecite na 250 stupnjeva 10-ak minuta u gornjem dijelu pećnice da se što brže i jače zapeče. Bit će hrskava i puna okusa.